Ιλινόις: Έξι νεκροί και 24 τραυματίες, στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου, από ένοπλη επίθεση…

- in ΔΙΕΘΝΗ
Μακελειό στο Ιλινόις: Έξι νεκροί και 24 τραυματίες στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου από ένοπλη επίθεσηΈξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν, στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου, από ένοπλη επίθεση, ενώ ο δράστης αναζητείται, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση των αρχών του Χάιλαντ Παρκ, στο Ιλινόις.

Σύμφωνα με το Chicago Sun Times, μάρτυρες είδαν τουλάχιστον 5 αιμόφυρτους ανθρώπους και τρεις νεκρούς. Αυτόπτης μάρτυρας, είπε στο CNN ότι άκουσε 20-25 πυροβολισμούς και ανέφερε ότι είδε τουλάχιστον ένα άτομο αιμόφυρτο και στο έδαφος.

Σε βίντεο του TikTok, το οποίο αναπαράγεται ευρέως, φαίνονται οικογένειες να κάθονται στο κράσπεδο ενός πεζοδρομίου και να παρακολουθούν μια μπάντα, που συμμετείχε στην παρέλαση. Ξαφνικά, κάποιος αρχίζει να φωνάζει «πυροβολισμοί» και οι θεατές ξεκινούν να τρέχουν.

Ο Δημοκρατικός Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έγραψε στο Twitter ότι οι πυροβολισμοί εκτυλίχθηκαν, καθώς ο ίδιος και η ομάδα του ήταν συγκεντρωμένοι στην αρχή της παρέλασης, αλλά επιβεβαίωσε ότι κανείς τους δεν έχει τραυματιστεί.

Αστυνομικές δυνάμεις της Πολιτείας του Ιλινόις βρίσκονται στο σημείο και συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Διαβάστε Επίσης

«Το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος

«Έχει παρέλθει ο καιρός για μεσολαβητικές προσπάθειες» Στο