Ηγέτες G7: Η Ρωσία θα υποστεί το τίμημα του πολέμου

- in ΔΙΕΘΝΗ
Ηγέτες G7: Η Ρωσία θα υποστεί το τίμημα του πολέμουΟι ηγέτες της G7 δεσμεύθηκαν ότι η Ρωσία θα υποστεί το τίμημα του πολέμου, σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Μιλώντας στο τέλος της συνόδου κορυφής της G7 στη Βαυαρία, ο Σολτς είπε ότι η ομάδα της G7 έχει ενιαία στάση στην υποστήριξή της στην Ουκρανία και συμφωνεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο.

«Θέλουμε η Ουκρανία να είναι σε θέση να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και το μέλλον της ως δημοκρατία», είπε.

«Στηρίζουμε τη χώρα στην άμυνά της και της προσφέρουμε μια προοπτική για το μέλλον», πρόσθεσε.

«Το επόμενο καθήκον μας είναι να φροντίσουμε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος και η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της», συνέχισε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι εκτός από την παροχή ανθρωπιστικής και στρατιωτικής υποστήριξης, πρέπει να κινητοποιηθούν επιπλέον χρήματα για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο», είπε.

«Αυτό πρέπει να προγραμματιστεί καλά και να αναπτυχθεί καλά»

Οι ηγέτες της G7 ολοκλήρωσαν την τριήμερη σύνοδο κορυφής την Τρίτη στις Βαυαρικές Άλπεις με δεσμεύσεις να πιέσουν περαιτέρω τη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την επικείμενη επισιτιστική κρίση, που προκαλείται από τις μπλοκαρισμένες προμήθειες τροφίμων.

Μιλώντας μετά τον καγκελάριο Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η Ρωσία «δεν μπορεί και δεν πρέπει να κερδίσει» τον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Αυτή τη στιγμή, είναι ξεκάθαρο, η επίθεση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας έχει έναν στόχο: την παράδοση της Ουκρανίας», είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι η G7 θα υποστηρίξει την Ουκρανία, «όσο χρειαστεί και με την απαραίτητη ένταση».

Το ζήτημα του πολέμου αναμένεται επίσης να κυριαρχήσει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο προορισμός για τους περισσότερους ηγέτες της G7, μετά τη Γερμανία.

Διαβάστε Επίσης

«Το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος

«Έχει παρέλθει ο καιρός για μεσολαβητικές προσπάθειες» Στο