O Μεντβέντεφ απειλεί το ΝΑΤΟ, με Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο…

- in ΔΙΕΘΝΗ

Κατακραυγή για τους 16 νεκρούς, στο ουκρανικό εμπορικό

Στους 16 νεκρούς ο απολογισμός από τη ρωσική πυραυλική επίθεση, στο Κρεμεντσούκ της Ουκρανίας. Προειδοποίηση Μεντβέντεφ προς το ΝΑΤΟ…

Στους 16 ανέρχονται οι νεκροί από το πυραυλικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο, στο Κρέμεντσουκ της Ουκρανίας, με την ομάδα του G7 που συνεδριάζει αυτές τις μέρες στις βαυαρικές Άλπεις να κάνει λόγο για έγκλημα πολέμου.

Ο απολογισμός του πυραυλικού πλήγματος εναντίον εμπορικού κέντρου στην Κρεμεντσούκ στην Ουκρανία -χθες Δευτέρα- αυξήθηκε στους δεκαέξι νεκρούς και τους 59 τραυματίες, δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1541565876075479040

«Ως τώρα, έχουμε ενημερωθεί για 16 νεκρούς και 59 τραυματίες, εκ των οποίων 25 εισήχθησαν σε νοσοκομεία», είπε ο Σερχίι Κρουκ μέσω Telegram, σημειώνοντας ωστόσο πως ο απολογισμός θυμάτων αυτός δεν είναι ο τελικός.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτα πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου (G7) καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους το πλήγμα στο εμπορικό κέντρο, που χαρακτήρισαν «έγκλημα πολέμου».

«Οι επιθέσεις, που γίνονται αδιακρίτως εναντίον αθώων αμάχων, αποτελούν εγκλήματα πολέμου. Ο Ρώσος πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν και οι άλλοι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», ανέφερε η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G7.

Για τρομοκρατική ενέργεια, κάνει λόγο ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Το σημερινό ρωσικό πλήγμα σε ένα εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ είναι μια από τις πιο αναίσχυντες τρομοκρατικές ενέργειες στην ευρωπαϊκή ιστορία. Μια ήσυχη πόλη, ένα συνηθισμένο εμπορικό κέντρο, μέσα στο οποίο υπήρχαν γυναίκες, παιδιά, απλοί άνθρωποι», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χίλιοι άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά «πολλοί κατάφεραν να βγουν έξω».

«Μόνο εντελώς παράφρονες τρομοκράτες θα μπορούσαν να χτυπήσουν μια τέτοια εγκατάσταση με πυραύλους και αυτοί δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη Γη, συνέχισε ο Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για ένα «υπολογισμένο χτύπημα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και οι ανθρώπινες απώλειες μπορεί να είναι μεγάλες», καθώς φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων μετά την έκρηξη.

Ο τελευταίος απολογισμός για το πλήγμα, που έδωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, Ντμίτρο Λούνιν, κάνει λόγο για δεκατρείς νεκρούς και περισσότερους από 40 τραυματίες.»Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε, για τον τελικό απολογισμό των νεκρών», υπογράμμισε στο Telegram.

Αυτή η πόλη, που βρίσκεται στο κέντρο της Ουκρανίας, είχε περίπου 220.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο και μέχρι τώρα είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς.

Ο Ζελένσκι είχε δημοσιεύσει προηγουμένως ένα βίντεο, που δείχνει το εμπορικό κέντρο να φλέγεται, και από εκεί να βγαίνει καπνός και να σχηματίζει πυκνά σύννεφα, με πυροσβέστες και διασώστες να επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, το εμπορικό κέντρο χτυπήθηκε από αντιπλοϊκούς πυραύλους Kh-22, που εκτοξεύτηκαν από βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22 από τη ρωσική περιοχή Κουρσκ.

Προειδοποίηση Mεντβέντεφ για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Οποιαδήποτε κίνηση κράτους-μέλους του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εναντίον της Κριμαίας θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία και θα μπορούσε να οδηγήσει «στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», διεμήνυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Για εμάς, η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσίας. Κι αυτό σημαίνει για πάντα. Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης στην Κριμαία είναι κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Αργκουμέντι ι Φάκτι (Аргументы и Факты, «Επιχειρήματα και γεγονότα»).

«Κι αν αυτό γίνει από οποιοδήποτε κράτος-μέλος του NATO, αυτό θα σημάνει πόλεμο με ολόκληρη τη βορειοατλαντική συμμαχία· τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την απόλυτη καταστροφή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε επίσης πως, εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο NATO, η Μόσχα θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της κι είναι «έτοιμη για μέτρα αντιποίνων», που μπορεί να συμπεριλάβουν την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων Ισκαντέρ «στο κατώφλι τους».

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από