Δεκάδες νεκροί μετανάστες στα σύνορα Ισπανίας – Μαρόκου

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκάδες νεκροί μετανάστες στα σύνορα Ισπανίας – Μαρόκου

Τουλάχιστον, είκοσι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη μαζική προσπάθεια 2.000 περίπου Αφρικανών μεταναστών να περάσουν στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στο βόρειο Μαρόκο, ενώ σε εκατοντάδες υπολογίζονται οι τραυματίες. Σημειωτέων πως τραυματίες υπάρχουν και μεταξύ των μαροκινών δυνάμεων ασφαλείας και των Ισπανών συνοριοφυλάκων.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου ανέφερε ότι ορισμένα από τα θύματα τραυματίστηκαν θανάσιμα, όταν έπεσαν από τον φράχτη ασφαλείας, όπου είχαν σκαρφαλώσει.

Σχεδόν 2.000 μετανάστες προσπάθησαν το πρωί της Παρασκευής να εισέλθουν στον ισπανικό θύλακα Μελίγια.

Η Μελίγια και ο άλλος ισπανικός θύλακας της Θέουτα, που βρίσκονται στο βόρειο Μαρόκο, είναι τα μοναδικά χερσαία σύνορα της ΕΕ στην αφρικανική ήπειρο και, ως εκ τούτου, τα σημεία μέσω των οποίων μετανάστες επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ καταδίκασε, από την πλευρά του, την απόπειρα μαζικής εισόδου ως «βίαιη επίθεση» και «επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα» της Ισπανίας.

«Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για όλα όσα φαίνεται να έχουν συμβεί σε αυτά τα σύνορα, αυτός είναι οι μαφίες που διακινούν ανθρώπινα όντα», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Al Jazeera 

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από