Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, στην Ντέιρ αλ Ζουρ

- in ΔΙΕΘΝΗ
Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ ΖουρΟι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων συνέλαβαν έναν άλλο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ της Συρίας, σύμφωνα με επίσημη δήλωση την Κυριακή.

«Ένας τοπικός ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη σε επιχείρηση ασφαλείας, στην Μπουσάιρα στην Ντέιρ αλ Ζουρ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Συντονισμού και Στρατιωτικών Επιχειρήσεων των SDF, σημειώνοντας ότι ο τζιχαντιστής δραστηριοποιήθηκε στη διευκόλυνση της μεταφοράς των τζιχαντιστών.

«Συνέβαλε επίσης στην παράνομη διακίνηση κρατουμένων από τη φυλακή Σινάα τον Ιανουάριο του 2022», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι κατασχέθηκαν επίσης όπλα και εξοπλισμός.

Οι SDF ανέφεραν χθες ότι οι ειδικές μονάδες τους συνέλαβαν έναν ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Μαρκάντα, νότια της επαρχίας Χασάκα.

«Ήταν ενεργός στην κατασκευή IED και στην επίθεση σε σημεία ελέγχου ασφαλείας», ανέφερε μια δήλωση των SDF το Σάββατο, εξηγώντας ότι τον εντόπισαν, χρησιμοποιώντας drones και ότι ήταν μέλος της Αλ Νούσρα, πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε Επίσης

Ζαχάροβα: Μπορούμε να τα βάλουμε με όλη την Ευρώπη…

Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με