Τουρκικά ΜΜΕ: «Μήνυμα προς την Ελλάδα η άσκηση Efes»

- in MEDIA

«Μαζεύει στρατό στα σύνορα η Ελλάδα», λέει η Sözcü

Τουρκικά ΜΜΕ: "Μήνυμα προς την Ελλάδα η άσκηση Efes" - "Μαζεύει στρατό στα σύνορα η Ελλάδα", λέει η Sözcü

Σε σύγχυση βρίσκονται τα τουρκικά ΜΜΕ και οι άνθρωποι που γράφουν σε αυτά, καθώς με αφορμή το θέμα της πολυεθνικής άσκησης Efes 2022, βρίσκουν ευκαιρία και να επιτεθούν στην Ελλάδα και να πουν ότι η Ελλάδα παραλόγως ασχολείται και φοβάται. H τουρκική Sabah τιτλοφορεί άρθρο της με τον τίτλο: «Κόβει την ανάσα στο Αιγαίο ! Ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Μπαχτσελί θα παραστούν επίσης, στην Άσκηση EFES 2022».

Η Akşam κάνει λόγο για «εκφοβισμό στον εχθρό…».

Παρόμοιο άρθρο έχει και η Takvim, η οποία έχει τίτλο «Στιγμές που κόβουν την ανάσα στην άσκηση Efes» και παρουσιάζει φωτογραφίες, στις οποίες επιθετικά ελικόπτερα πλήττουν στόχους.

«Ο πρόεδρος έρχεται στην άσκηση. Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα», τιτλοφορεί το άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Hürriyet. Σε αυτό, ο αρθρογράφος δηλώνει ότι «η παρακολούθηση της άσκησης από τον Πρόεδρο μεταφέρει επίσης το μήνυμα στην Ελλάδα, ‘μην τραβάτε το σχοινί μέχρι κοπής του, εσείς θα είστε σε κίνδυνο'». Στη συνέχεια, για να τονιστεί το γεγονός ότι στη διεθνή άσκηση στην οποία συμμετέχουν δεκάδες χώρες με εκατοντάδες άτομα προσωπικό, προετοιμάζεται η απόβαση σε ελληνικό νησί, παρατίθενται οι νυχτερινές ασκήσεις με αναγνωριστικά Bayraktar, χτύπημα βατραχανθρώπων και κατάληψη πλοίου, που υποτίθεται ότι μετέφερε εχθρικές δυνάμεις.

Παρ’ όλα αυτά εν συνεχεία το δημοσίευμα αναφέρει ότι «τα ελληνικά ΜΜΕ δεν κρύβουν τη δυσφορία τους από αυτή την άσκηση, αλλά η Άσκηση Efes είναι μια άσκηση στην οποία συμμετέχουν 37 χώρες, μεταξύ των οποίων μια ιταλική φρεγάτα και θαλάσσια και εναέρια μέσα από τις ΗΠΑ, που η Ελλάδα εμπιστεύεται πολύ». 

Ξανά σε στροφή ρητορικής γράφεται: «Το να προσβάλλεται ή να ανησυχεί είναι δουλειά της Αθήνας από εδώ και πέρα…».

Επικίνδυνο δημοσίευμα από τη Sözcü

«Η Ελλάδα ανέλαβε δράση: Άρχισαν να συγκεντρώνουν στρατεύματα στα τουρκικά σύνορα» είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου της τουρκικής Sözcü, το οποίο αποπειράται να δημιουργήσει κλίμα ότι η Ελλάδα είναι αυτή, που κάνει επιθετικές κινήσεις.

«Ένα βήμα που θα αυξήσει την ένταση στη σχέση Τουρκίας-Ελλάδας, όπου οι εντάσεις ήταν υψηλές το τελευταίο διάστημα, προήλθε από τη διοίκηση των Αθηνών. Η διοίκηση των Αθηνών αποφάσισε να ενισχύσει τα σύνορά της, ώστε να μην υπάρξει παρόμοια προσφυγική κρίση, με αυτή του 2020. Η Ελλάδα άρχισε να συσσωρεύει στρατιώτες, αστυνομικούς και ομάδες ακτοφυλακής στα σύνορα, για να μη δημιουργηθεί παρόμοια προσφυγική κρίση, με αυτή του 2020. Ενώ αναφέρθηκε ότι η αστυνομία έλαβε προπαρασκευαστική εκπαίδευση σε διάφορες κατηγορίες, σημειώθηκε επίσης ότι ο αριθμός των αξιωματικών κοντά στον Έβρο αυξήθηκε. Από την άλλη πλευρά, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι διελεύσεις προσφύγων από αυτά τα σημεία θα μπορούσαν να είναι 20% περισσότερες από πέρυσι. Σημειώθηκε ότι οι ελληνικές αρχές αύξησαν τα μέτρα στις περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης», τονίζεται στο δημιοσίευμα, δίνοντας ένα κλίμα ότι με την πρόφαση του προσφυγικού, η Ελλάδα κάτι ετοιμάζει.

Π.Κράνιας 

Διαβάστε Επίσης

«Το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος

«Έχει παρέλθει ο καιρός για μεσολαβητικές προσπάθειες» Στο