Νταβούτογλου προς Ερντογάν: Τώρα, ξύπνησες για τον Μητσοτάκη;

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νταβούτογλου κατά Ερντογάν: Τώρα ξύπνησες για τον Μητσοτάκη;Έντονη κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, με αφορμή τις δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες θεωρεί ότι έγιναν καθυστερημένα. Ο Νταβούτογλου σημειώνει ότι πέρασαν πέντε ολόκληρες ημέρες από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, για να υπάρξει αντίδραση. Μάλιστα, εγκαλεί την τουρκική κυβέρνηση για το ότι δεν έχει απαντήσει, όπως θα έπρεπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος του Μέλλοντος σημειώνει πως οι θέσεις που εξέφρασε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ ήταν εντελώς απαράδεκτες.

«Οι θέσεις που εξέφρασε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ είναι απαράδεκτες. Πρόκειται για μια προσέγγιση, που θα καταστρέψει την ειρήνη στο νησί (σ.σ. την Κύπρο) και θα αποσταθεροποιήσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έπρεπε φυσικά να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις», έγραψε στο Twitter.

 «Πέντε μέρες μετά, σήμερα συνήλθες; Ο Έλληνας πρέσβης έχει κληθεί στο υπουργείο; Τα συμφέροντα του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεν προστατεύονται με το εγώ, αλλά με ψυχρά βήματα και αντιδράσεις. Αν επρόκειτο να προχωρήσετε με «έντιμους και ευγενικούς πολιτικούς», δεν θα κάνατε παρέα με τον Τραμπ, που έβριζε τη χώρα μας ! Δεν θα είχατε πέσει στα γόνατα, για να συναντήσετε τον Μπάιντεν, που κατηγόρησε το έθνος μας για γενοκτονία ! Δεν θα περίμενες στην πόρτα του Πούτιν, που σκότωσε δεκάδες στρατιώτες μας !», πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης

Ζαχάροβα: Μπορούμε να τα βάλουμε με όλη την Ευρώπη…

Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με