Φιλιππίνες: Επτά νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς, σε πορθμείο

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
I May 23, 2022 (Philippine Coast Guard via AP Photo)

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι –πέντε γυναίκες και δύο άνδρες – έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 120 διασώθηκαν και επτά αγνοούνται εξαιτίας πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε σήμερα σε φέρι, με 134 επιβαίνοντες, 124 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος, μόλις μερικά χιλιόμετρα προτού το σκάφος φθάσει στον προορισμό του στις Φιλιππίνες, αναγκάζοντας πολλούς ανθρώπους να πέσουν στη θάλασσα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο Mercraft 2, καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από τη νήσο Πολίγιο με προορισμό το λιμάνι της πόλης Ρεάλ, στην επαρχία Κέσον, στη νήσο Λουζόν, περίπου 60 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ακτοφυλακής και αυτόπτες μάρτυρες.

Το πορθμείο αναχώρησε από την Πολίγιο στις 05:00 (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και εξέπεμψε σήμα κινδύνου μιάμιση ώρα αργότερα.

Πυκνός μαύρος καπνός υψωνόταν από το διώροφο σκάφος, καθώς οι φλόγες το κατέτρωγαν ολόκληρο, δείχνουν εικόνες, που δημοσιοποίησε η ακτοφυλακή.

Σε απόσταση 500 μέτρων απο το φλεγόμενο σκάφος έπλεε ένα  ακόμη φέρι, που περισυνέλλεξε 40 ανθρώπους.

Δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς. Όμως στις Φιλιππίνες, αρχιπέλαγος 7.600 και πλέον νησιών, οι κανονισμοί ασφαλείας της ναυσιπλοΐας συχνά δεν τηρούνται, πολλά σκάφη είναι παλιά και συνήθως παραφορτωμένα.

ΑΜΠΕ, AFP, Reuter

Διαβάστε Επίσης

Ζαχάροβα: Μπορούμε να τα βάλουμε με όλη την Ευρώπη…

Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με