Ο Έλον Μασκ θα ξεμπλοκάρει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter

- in ΔΙΕΘΝΗ

«Ήταν ανόητη απόφαση»

Ο Έλον Μασκ, δήλωσε ότι προτίθεται να άρει την απαγόρευση στον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter, μιλώντας σε συνέδριο των Financial Times, για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Μασκ, ο οποίος δηλώνει «υπέρμαχος της απόλυτης ελευθερίας της έκφρασης», υπέγραψε πρόσφατα τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Η διοίκηση του Twitter δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters, για σχολιασμό της δήλωσης Μασκ.

Η απαγόρευση στον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter, ο οποίος είχε περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακολούθους, σίγησε το βασικό διαδικτυακό μέσο έκφρασης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του, στον Λευκό Οίκο.

Το «μπλόκο» σημειώθηκε ύστερα από πολυετείς συζητήσεις, σχετικά με το κατά πόσο οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να παρακολουθούν τους λογαριασμούς ισχυρών ηγετών του κόσμου και να επεμβαίνουν, όπου κρίνεται σκόπιμο.

Στον Τραμπ, επεβλήθη οριστική απαγόρευση από το Twitter, λίγο μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου, στο Καπιτώλιο.

Το Twitter επικαλέστηκε «τον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας», για την απόφασή του.

Η απόφαση αυτή ενίσχυσε τις απόψεις του Τραμπ μεταξύ των υποστηρικτών του, δήλωσε ο Μασκ, χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση «ηθικά λανθασμένη και εντελώς ανόητη».

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στο Fox News ότι δεν θα επέστρεφε στο Twitter, ακόμη και αν ο Μασκ εξαγόραζε την πλατφόρμα και επανέφερε τον λογαριασμό του, τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιούσε τη δική του εφαρμογή, που ονομάζεται Truth Social. Αν και αυτή κυκλοφόρησε στο κατάστημα εφαρμογών της Apple, στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχικά απεδείχθη προβληματική.

Ωστόσο, δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο για τις δηλώσεις Μασκ από εκπρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε Επίσης

ΝΥΤ: Αντίποινα στην Αθήνα και μήνυμα στον Μπάιντεν η κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ από το Ιράν

Tο δεξαμενόπλοιο «Pegas» ή «Lana», με ιρανικό πετρέλαιο,