«Αν ο πόλεμος δεν τελειώσει σύντομα, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος…»

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Καρλ Νεχάμερ: «Αν ο πόλεμος δεν τελειώσει σύντομα, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος»«Αν ο πόλεμος δεν τελειώσει σύντομα, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος», προειδοποίησε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ενώ υπερασπίστηκε την απόφασή του να μεταβεί στη Ρωσία, προκειμένου να μεσολαβήσει, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Εμφανίστηκε επίσης πρόθυμος να δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Σε δύο συνεντεύξεις, που παραχώρησε το Σάββατο, στις εφημερίδες Kurier και Die Presse, ο κ. Νεχάμερ τόνισε την ανάγκη ο πόλεμος στην Ουκρανία να τερματιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κλιμακωθεί και να διευρυνθεί.

Σημείωσε μάλιστα ότι πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για διπλωματική λύση και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δική του πρόσφατη επίσκεψη στη Ρωσία, η οποία από πολλούς επικρίθηκε.

Ερωτώμενος σχετικά με την παροχή ρωσικού αερίου στη χώρα του, ο καγκελάριος ανέφερε ότι οι παραδόσεις πραγματοποιούνται χωρίς περιορισμούς και ότι η εταιρεία ÖMV θα συνεχίσει να πληρώνει σε ευρώ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Gazprom έχει αποστείλει τη δική της πρόταση, η οποία μελετάται, προκειμένου να βρεθεί λύση συμβατή με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση, σε βάρος της Ρωσίας.

Ο κ. Νεχάμερ πάντως δεν θεωρεί ότι ένα ενδεχόμενο εμπάργκο στην αγορά φυσικού αερίου από την Ευρώπη θα οδηγούσε, σε άμεσο τερματισμό του πολέμου.

«Θα αντάλλασσα αμέσως το ρωσικό αέριο αν ήταν να είχαν σωθεί τα παιδιά της Ουκρανίας, που τώρα είναι νεκρά», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η πολιτική του στο προσφυγικό διαφέρει από αυτήν του προκατόχου του, του Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε ότι η Αυστρία είναι πρόθυμη να βοηθήσει, αλλά σημείωσε ότι «κάποιος που δραπετεύει από εμπόλεμες ζώνες όπως το Αφγανιστάν διασχίζει έως και δέκα ασφαλείς χώρες μέχρι να φθάσει στην Ευρώπη και θα μπορούσε να βρει προστασία εκεί – είναι διαφορετικό αυτό από το να βοηθάς έναν γείτονα, που βρίσκεται σε κίνδυνο».

Διαβάστε Επίσης

Αυτοί που έχουν το κουράγιο, προχωρούν (ERICH FROMM)

E M Είναι μεγάλος πειρασμός να μην προχωρούμε,