Σοϊλού: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μόνο «η αρχή»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοϊλού: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί «μόνον η αρχή» – Δικό μας το φυσικό αέριοΣε αντιδυτικούς τόνους, κινήθηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, με αναφορές τόσο για την Αγία Σοφία, όσο και για τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, απείλησε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι «μόνον η αρχή», υπογραμμίζοντας ουσιαστικά ότι η Τουρκία δεν φοβάται τη Δύση.

«Επειδή είπαν δεν μπορείτε να το κάνετε, ανοίξαμε ξανά τα κλειστά Βαρώσια στην Κύπρο, με τη θέληση του προέδρου μας.

»Ξέρετε τι κάναμε, όταν ήταν απασχολημένοι με την πανδημία;

»Μετατρέψαμε σε τέμενος την Αγία Σοφία, κάτι το οποίο κρατούσαν πάνω από το κεφάλι μας για χρόνια σαν Δαμόκλειο Σπάθη, απειλώντας μας με διασάλευση της ειρήνης και ορκίζονταν να μη μας αφήσουν να τη μετατρέψουμε.

»Το λέω αυτό, για να καταλάβουν και να είναι έτοιμοι, για όσα έχουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο «ανήκει στην Τουρκία».

«Ας ασχοληθούν οι ΗΠΑ μαζί μας, όπως και η Ευρώπη.

»Κάναμε ένα τέτοιο βήμα, χωρίς να φοβηθούμε κανέναν στον κόσμο, δείξαμε την ισχύ μας και είπαμε ότι, εάν υπάρχει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε είμαστε οι ιδιοκτήτες του», τόνισε.

Διαβάστε Επίσης

«Το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος

«Έχει παρέλθει ο καιρός για μεσολαβητικές προσπάθειες» Στο