Μεϊμαράκης: Η Ε.Ε. να απαντήσει στις φρικαλεότητες Πούτιν

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Πούτιν, μετά τις νέες φρικαλεότητές του, πρέπει να μας οδηγήσει στη λήψη νέων πρωτοβουλιών και άρα νέων κυρώσεων, βρίσκοντας απέναντί του και πάλι μια ενωμένη Ευρώπη, που θα εγγυηθεί την ειρήνη και θα πρέπει να είναι παρούσα σε κάθε μορφής διαπραγμάτευση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Η σχετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι τώρα είναι η στιγμή που η Ευρώπη πρέπει να θέσει τις βάσεις για την αμυντική, ενεργειακή και επισιτιστική αυτονομία της, ενώ τόνισε ότι είναι χρέος της Ένωσης να εγγυηθεί την ευημερία και την ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος ήδη αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του και βλέπει το πραγματικό του εισόδημα να μειώνεται.

«Είναι πολιτικό μας χρέος, είναι πρώτιστη πολιτική μας υποχρέωση, ατομική και συλλογική, πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από τα σύνορα», είπε καταλήγοντας.

ΑΜΠΕ 

Διαβάστε Επίσης

Νότια Αφρική: 45 νεκροί, από πτώση λεωφορείου…

Τουλάχιστον, 45 νεκροί είναι ο απολογισμός της πτώσης