Λευκός Οίκος εναντίον Πούτιν: Οι θηριωδίες στην Μπούτσα ήταν μέρος σχεδίου…

- in ΑΡΘΡΟ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κυριαρχείται από οργή για τη μαζική δολοφονία Ουκρανών πολιτών στην πόλη Μπούτσα και θα εκδηλωθεί αυτή η οργή τις επόμενες ημέρες. Είναι βέβαιο, όπως τονίζεται από αξιωματούχους.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν παρουσιάστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων για μία σημαντική ενημέρωση, που αφορούσε το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο ο κ. Μπάιντεν είχε ήδη χαρακτηρίσει έγκλημα πολέμου.

Όπως είπε ο κ. Σάλιβαν, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμβουλευτεί τους συμμάχους και εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών, για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία και ο πρόεδρος της, Βλαντιμίρ Πούτιν θα πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Ο αξιωματούχος του Συμβουλίου εθνικής Ασφάλειας ρωτήθηκε εάν οι δολοφονίες στην Μπούτσα θα μπορούσαν να έχουν γίνει κατόπιν εντολών του Βλαντιμίρ Πούτιν ή από ρωσικές δυνάμεις που ενεργούσαν μόνες τους.

  • Ο κ. Σάλιβαν απάντησε ότι και πριν από τη ρωσική εισβολή η Αμερική είχε προειδοποιήσει ότι η Ρωσία σκοπεύει «ως θέμα πολιτικής σε αυτόν τον πόλεμο να σκοτώσει αντιφρονούντες» και να «επιβάλει να βασιλεύσει ο τρόμος, στα κατεχόμενα εδάφη στην Ουκρανία».
  • Και πρόσθεσε: «Οπότε, όχι, δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα τυχαίο ατύχημα. Πιστεύουμε ότι αυτό ήταν μέρος του σχεδίου».

Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι ο κ. Μπάιντεν δεν χαρακτήρισε «γενοκτονία» τις δολοφονίες. Όμως, υπάρχουν και αυτοί οι αξιωματούχοι που πιστεύουν ότι παρόμοιες θηριωδίες θα δούμε και στην Μαριούπολη, όταν μπορέσουν να εισέλθουν στην πόλη ανεξάρτητοι παρατηρητές.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι Ρώσοι έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια και είναι πραγματικά θλιβερό, όχι μόνο ότι διεξάγεται αυτός ο πόλεμος, αλλά το μίσος που βλέπουμε εναντίον συνανθρώπων μας, οι οποίοι δεν είναι μάλιστα στρατιώτες. Οι περισσότεροι δολοφονηθέντες Ουκρανοί ήταν ηλικιωμένοι.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έφτασε το πρωί (τοπική ώρα) στο Λευκό Οίκο και έδωσε αμέσως τον τόνο της αντίδρασης της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι δημοσιογράφοι υπέβαλαν συγκεκριμένες ερωτήσεις για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν. Ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε ότι πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι ένοχοι με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου.

Χαρακτήρισε στυγνό τον Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόσθεσε ότι τον θεωρεί εγκληματία πολέμου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε ότι θα επιβληθούν επιπρόσθετες κυρώσεις.

Η αμερικανική διπλωματία έχει ξεκινήσει συνεννοήσεις με δυτικές κυβερνήσεις για τον συντονισμό όλων, για την επιβολή νέων κυρώσεων, αλλά και για πληρώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τα εγκλήματα του, στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε να σταματήσουν οι θηριωδίες εναντίον του ουκρανικού λαού, αλλά το ζήτημα είναι πώς θα συμβεί αυτό χωρίς δυτική βοήθεια από τον αέρα και επί του εδάφους.

Ο κ. Μπλίνκεν είπε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα που συμβαίνει καθημερινά, όσο συνεχίζεται η βαναυσότητα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν στην τεκμηρίωση των «εγκλημάτων πολέμου» και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ο κ. Σάλιβαν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον αναζητεί πληροφορίες από τέσσερις πηγές για να «κτίσει» την υπόθεση για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας.

Στοιχεία από τις ΗΠΑ, τους συμμάχους και τους εταίρους τους, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών, στοιχεία, που θα δώσουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί, διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, και συνεντεύξεις από διεθνή ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αν ανατρέξει κανείς στην Ιστορία μπορεί να διαπιστώσει ότι οι μεγάλοι πόλεμοι ξεκινούν από περιστατικά όπως οι θηριωδίες στην πόλη Μπούτσα. Στην Ουάσιγκτον, παρατηρείται μία κινητικότητα που αφορά εστιάζεται στον Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά.

Για τον Λευκό Οίκο, είναι ο άνθρωπος ο οποίος δίνει τις εντολές στο ρωσικό στρατό. Για όλα αποφασίζει ο ίδιος… Άρα, την ευθύνη φέρει πρώτος απ’ όλους ο αυταρχικός πρόεδρος της Ρωσίας. Απ’ εδώ και πέρα η σύγκρουση αφορά την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, τον πρόεδρο Μπάιντεν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν…

HELLAS JOURNAL

Διαβάστε Επίσης

«Το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος

«Έχει παρέλθει ο καιρός για μεσολαβητικές προσπάθειες» Στο