Ολάντ: Η ΕΕ, αγοράζοντας φυσικό αέριο από τη Ρωσία, χρηματοδοτεί τον πόλεμο !

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

«Αν θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία θα πρέπει να αρχίσουμε από τη διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, θεωρεί ότι από πολιτικής και ηθικής απόψεως δεν είναι αποδεκτό να συνεχίσει να αγοράζει η Ευρώπη φυσικό αέριο από τη Ρωσία, διότι έτσι χρηματοδοτεί ένα πόλεμο, τον  οποίο καταδικάζει.

Ο Ολάντ αναφέρει πως γνωρίζει ότι στην περίπτωση άμεσης διακοπής ή μεγάλου περιορισμού, της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία η Ευρώπη θα περάσει τον επόμενο χρόνο έναν δύσκολο χειμώνα. Εκτιμά, ωστόσο, ότι πρωτίστως οι Γάλλοι θα αντιληφθούν τον κίνδυνο, που αντιπροσωπεύει η Ρωσία του Πούτιν και θα δεχθούν να υποβληθούν σε θυσίες. Ο Ολάντ τονίζει επίσης ότι ναι μεν θα υπάρξει ένα σημαντικό δημοσιονομικό κόστος το οποίο, όπως επισημαινει, δεν θα αποφύγουν οι ευρωπαίοι, αν επιλεγεί η οδός της αύξησης των αμυντικών δαπανών. Αν θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία θα πρέπει να αρχίσουμε από τη διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καταλήγει ο Ολάντ.

Διαβάστε Επίσης

Αυτοί που έχουν το κουράγιο, προχωρούν (ERICH FROMM)

E M Είναι μεγάλος πειρασμός να μην προχωρούμε,