Ουκρανία: Οι Ρώσοι επιχείρησαν τη δολοφονία Ζελένσκι, τρεις φορές…

- in MEDIA

Times

210501171644_zelenski

Oι απόπειρες δολοφονίας απετράπησαν χάρη στις πληροφορίες, που έφτασαν στις ουκρανικές αρχές, αναφέρει το δημοσίευμα

Στην αποκάλυψη ότι οι Ρώσοι από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, έχουν φτάσει τρεις φορές κοντά στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, προκειμένου να τον δολοφονήσουν, προχώρησαν οι Times του Λονδίνου.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι απόπειρες δολοφονίας απετράπησαν, χάρη στις πληροφορίες που έφτασαν στις ουκρανικές αρχές, από Ρώσους που διαφωνούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 
zelenskis
Πίσω από τη μια απόπειρα δολοφονίας, όπως γράφουν οι Times, ήταν η ομάδα Wagner, σε περίπτωση επιτυχίας των οποίων η Μόσχα θα μπορούσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ευθεία ανάμειξη, στο σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι.

«Θα το έκαναν με μια υψηλού επιπέδου προετοιμασίας αποστολή, κάτι που οι Ρώσοι θα ήθελαν να μπορούσαν να το αρνηθούν. Ο «αποκεφαλισμός» του επικεφαλής ενός κράτους είναι μια τεράστια αποστολή», δήλωσε διπλωματική πηγή, στην βρετανική εφημερίδα.

Το Σάββατο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, απετράπη μια ακόμη απόπειρα, στα περίχωρα του Κιέβου, όταν μια ομάδα Τσετσένων δολοφόνων εντοπίστηκε να φτάνουν κοντά στον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Διαβάστε Επίσης

ΝΥΤ: Αντίποινα στην Αθήνα και μήνυμα στον Μπάιντεν η κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ από το Ιράν

Tο δεξαμενόπλοιο «Pegas» ή «Lana», με ιρανικό πετρέλαιο,