Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι Έλληνες κάνουν show, με μεταχειρισμένα μαχητικά Rafale»

- in MEDIA
Τα Rafale, αν και λίγα σε αριθμό, σε συνδυασμό με τους πυραύλους αέρος – αέρος Meteor, προβληματίζουν την Τουρκία και τα τουρκικά ΜΜΕ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την άφιξή τους στην 115 ΠΜ, στην Τανάγρα.

Η εφημερίδα Hurriyet έκανε λόγο για «σόου της Ελλάδας με τα Rafale», ενώ πρόσθεσε πως το κόστος για τα μαχητικά αεροσκάφη άγγιξε τα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που ισχυρίζεται ότι όλα αυτά έγιναν από την κυβέρνηση για να αποφύγει τα πραγματικά προβλήματα.

Από την άλλη, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet γράφει ότι η πρώτη παρτίδα των Rafale έφτασε στην Ελλάδα, ενώ ειδική αναφορά κάνει στον αγιασμό των αεροσκαφών, φιλοξενώντας μάλιστα και αντίστοιχη φωτογραφία.

Παράλληλα, η φιλοκυβερνητική Sabah επισημαίνει τη «χαρά της Ελλάδας για αεροσκάφη από δεύτερο χέρι», προσπαθώντας να υποβαθμίσει την αγορά τους και επί της ουσίας το πρόβλημα, που θα έχουν τα τουρκικά F-16 Block 40 εναντίον τους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, σε ρεπορτάζ του υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είχε παραγγείλει αυτά τα αεροσκάφη την περίοδο της κορύφωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την ενίσχυση της αεράμυνάς της. Συμπληρώνει δέ ότι η Ελλάδα θα παραλάβει επιπλέον 18 μαχητικά από τη Γαλλία. «Το κόστος όλης της συμφωνίας φτάνει τα 3,3 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνησης το 2021, αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 41% και έφτασαν στα 5,5 δισ. ευρώ».

Διαβάστε Επίσης

ΝΥΤ: Αντίποινα στην Αθήνα και μήνυμα στον Μπάιντεν η κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ από το Ιράν

Tο δεξαμενόπλοιο «Pegas» ή «Lana», με ιρανικό πετρέλαιο,