Στοχοποίηση Μεγίστης από Άγκυρα

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX, με την οποία επιχειρείται η δέσμευση περιοχής ΝΑ της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου, προκειμένου να διεξαχθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την περιοχή, την οποία η Τουρκία θεωρεί ως «τουρκική υφαλοκρηπίδα», με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο δυστυχώς με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ.

Η Κυπριακή Δημοκρατία από την πλευρά της εξέδωσε NAVTEX, με την οποία ακυρώνει την αντίστοιχη τουρκική, αναφέροντας ότι μέρος της περιοχής υπάγεται στη δικαιοδοσία των Αρχών της. 

Η Τουρκία αντέδρασε με νέα NAVTEX, με την οποία εμμένει στην παράνομη δέσμευση, μη αναγνωρίζοντας παράλληλα τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά πάγια πρακτική.

Χθες (και ενώ παραλαμβάνονταν τα Rafale στην Τανάγρα) τέσσερις σχηματισμοί συνολικά εννιά τουρκικών F-16 προέβησαν σε 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας, αλλά και έξι παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών. 

Τρία μάλιστα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή κατά την αναχαίτισή τους από την ΠΑ.

Διαβάστε Επίσης

ΝΥΤ: Αντίποινα στην Αθήνα και μήνυμα στον Μπάιντεν η κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ από το Ιράν

Tο δεξαμενόπλοιο «Pegas» ή «Lana», με ιρανικό πετρέλαιο,