Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση για Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού και δηλώσεις Σακελλαροπούλου

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: 

Την ενόχλησή του, για το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού και τις δηλώσεις της προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει αβάσιμες τις δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατίας, για την πρόσφατη ιστορία και κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η ανακοίνωση τουρκικού υπουργού Εξωτερικών:

«Με λύπη, αντιμετωπίζονται οι αβάσιμες δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδος, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά την τελετή θεμελίωσης του σχεδίου κατασκευής του «Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού, στα Σούρμενα», που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί, στην περιοχή Ελληνικό – Αργυρούπολη της Αθήνας.

Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ήταν η Ελλάδα που επιχείρησε να εισβάλει και να καταλάβει την Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός ήταν εκείνος που διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά εναντίον αθώων πολιτών στην περιοχή της δυτικής Ανατολίας (σ.σ. Μικρασία). Θα θέλαμε να σάς υπενθυμίσουμε, για άλλη μια φορά, ότι λόγω αυτών των εγκλημάτων, που καταγράφηκαν και στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση, για τις ζημίες που προέκυψαν από τις πράξεις της, που ήταν αντίθετες προς τους κανόνες του πολέμου, σύμφωνα με το άρθρο 59 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης.

Οι συχνές ψευδείς κατηγορίες από την Ελλάδα επισκιάζουν τα βήματα, για τη δημιουργία ενός ειλικρινούς περιβάλλοντος διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, για την επίλυση των προβλημάτων.

Τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις που αναμένονται από τους κρατικούς λειτουργούς. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονά μας Ελλάδα, για άλλη μια φορά, να επιδείξει κοινή λογική και εποικοδομητική αντίληψη», συστήνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε Επίσης

Φιλάργυρος – Αίσωπος

253. ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ [253.1] φιλάργυρός τις τὴν οὐσίαν ἐξαργυρισάμενος