Ρωσία: «Προκλητικές οι δηλώσεις των Αμερικανών, για κυρώσεις»

- in ΔΙΕΘΝΗ

«Προκλητικές» και «απέλπιδες» χαρακτηρίζει τις προτάσεις των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις, κατά της Ρωσίας, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ.

«Θεωρούμε ότι οι προτάσεις στο Κογκρέσο για την εισαγωγή σοβαρών περιορισμών εναντίον της Ρωσίας, όπως επίσης και προσωπικές κυρώσεις εναντίον της κορυφαίας ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι προκλητικές και απέλπιδες.

Δεν θα μας εκφοβίσουν οι περιορισμοί», τόνισε ο Αντόνοφ, σε ανάρτησή του, στη σελίδα της ρωσικής διπλωματικής αποστολής. Σε ό,τι αφορά το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας, η Μόσχα -όπως είπε- αναμένει γραπτή απάντηση από τις ΗΠΑ και όχι «λαϊκίστικες ανακοινώσεις».

Στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2021, η Ρωσία δημοσίευσε δύο προσχέδια προτάσεων για εγγυήσεις ασφαλείας μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Οι προτεινόμενες συμφωνίες καλούσαν όλες τις πλευρές να μην αναπτύσσουν δυνάμεις και πυραύλους σε περιοχές, που θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της άλλης χώρας, να περιορίσουν την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς και να σταματήσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

Χθες, συνεδρίασε το Συμβούλιο Ρωσίας – ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι δύο πλευρές είχαν μία σοβαρή συζήτηση σχετικά με την κατάσταση, που επικρατεί στην Ουκρανία.

Όπως είπε, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, όμως είναι σημαντικό να εκκινήσει ο διάλογος.

Διαβάστε Επίσης

Φιλάργυρος – Αίσωπος

253. ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ [253.1] φιλάργυρός τις τὴν οὐσίαν ἐξαργυρισάμενος