Ακσενέρ: Ο Ερντογάν κάνει ζωάρα !

- in ΔΙΕΘΝΗ

Τις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης δέχεται καθημερινά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θέμα της οικονομίας. Μετά τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που είπε  ότι «η οικονομία είναι σε πλήρη κατάρρευση», σήμερα ήταν η σειρά της ακροδεξιάς ηγέτη του τρίτου κόμματος στις δημοσκοπήσεις, Μεράλ Ακσενέρ.

Σε ομιλία της στην κοινοβουλευτική της ομάδα την Τετάρτη δήλωσε ότι «ο Ερντογάν δεν είναι καλά».

«Δεν είναι πολύ καλά, τελευταία. Κάθε μέρα, αναγκαζόμαστε να ακούμε τις εγωκεντρικές του εκρήξεις. Ζούμε καθημερινά τις κρίσεις θυμού του Ερντογάν – έχει γίνει κακός άνθρωπος».

»Όταν ο πολίτης του λιμοκτονεί, εσύ κάνεις ζωάρα. Έχεις γίνει ένας τυφλός που δεν βλέπει το λάθος του και ένας κουφός που δεν ακούει την αλήθεια. Παλιά μάζευες γύρω σου ανθρώπους με γνώση και εμπειρία και τώρα μαζεύεις καλοπληρωμένους κόλακες».

Η ηγέτης του Καλού Κόμματος, δήλωσε επίσης ότι «δεν είναι μόνο η αυτοπεποίθηση με την οποία ξεστομίζει τις ανοησίες για θεωρίες συνωμοσίας, βλέπουμε μια μεγάλη άγνοια, δεν γνωρίζει καν τα μαθηματικά της οικονομίας. Απευθύνομαι σε αυτούς που χειρίζονται την οικονομία, παρακαλώ ελάτε στα συγκαλά σας, το συντομότερο».

Η Μεράλ Ακσενέρ αναφερόμενη στην αυτοκτονία του φοιτητή Ενές Καρά, ζήτησε από τον Ερντογάν να βάλει ένα τέλος στην απελπισία των νέων της χώρας. «Θα ήθελα να απευθύνω μία έκκληση στον κ. Ερντογάν από εδώ. Αρκετά ! Αυτοί οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν, τώρα».

»Δεν υπάρχει τίποτα πολιτικό, σε αυτό το θέμα. Κάθε εβδομάδα πεθαίνουν τα παιδιά μας. Κάθε εβδομάδα πεθαίνουν οι νέοι μας. Κάθε εβδομάδα, οι γυναίκες μας πεθαίνουν. Ένα tweet μετά τους θανάτους δεν αρκεί».

»Δεν αρκεί να κάνουμε δηλώσεις θλίψης, μετά από κάθε νέο που έχουμε χάσει. Δεν αρκεί να θρηνείς, μετά από κάθε δολοφονημένη γυναίκα», δήλωσε.

Διαβάστε Επίσης

Φιλάργυρος – Αίσωπος

253. ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ [253.1] φιλάργυρός τις τὴν οὐσίαν ἐξαργυρισάμενος