Χ.Ακάρ: «Τα οπλικά συστήματα, που αγοράζει η Ελλάδα, είναι πολύ λίγα για την Τουρκία»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Άγκυρας, δήλωσε πως τα όπλα, που αγοράζει η Ελλάδα, «είναι πολύ λίγα, για την Τουρκία».

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ, σχολιάζοντας τον εξοπλισμό της Ελλάδας, είπε:

«Στην τελευταία μας συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας είπα: «Ας συναντηθούν οι υπουργοί τουρισμού μας, όχι εμείς».  Ας αναπτύξουμε τον τουρισμό. Ας μειώσουμε τις εντάσεις και τις ασκήσεις. Τους λέμε γι΄ αυτά τα θέματα, δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε τις επιθυμητές απαντήσεις. Με κάποιες τέτοιες προσπάθειες, με τον δικό τους τρόπο αναφέρουν την Τουρκία ως εξωτερική απειλή. 

»Προσπαθούν να κερδίσουν ένα πλεονέκτημα της κατάστασης, παρουσιάζοντάς το ως απειλή. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει σοβαρά προβλήματα… Κι όμως, είναι πρόθυμοι να αγοράσουν εξαιρετικά ακριβά οπλικά συστήματα. Αυξάνουν τον αμυντικό προϋπολογισμό. Είμαστε σύμμαχοι με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες συμμαχίας με διάφορες χώρες εντός του ΝΑΤΟ και υπογράφει μνημόνιο συνεννόησης. Γιατί όλα αυτά, όταν υπάρχει ΝΑΤΟ; 

Υπάρχει οπλισμός, εναντίον ποιων; Λέμε, τι είναι αυτός ο οπλισμός; Πάρα πολλά για μια κανονική άμυνα,  αλλά πολύ λίγα για την Τουρκία. Συνεχίζουν να περπατούν σε αξιώσεις, που είναι πέρα ​​από το ύψος τους. Η συμμαχία εντός συμμαχίας αποδυναμώνει το ΝΑΤΟ», είπε.

Διαβάστε Επίσης

Φιλάργυρος – Αίσωπος

253. ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ [253.1] φιλάργυρός τις τὴν οὐσίαν ἐξαργυρισάμενος