Συνελήφθη, στην Ιταλία, ο Κάρλες Πουτζντεμόν

- in ΔΙΕΘΝΗ
Κάρλες Πουτζντεμόν: Συνελήφθη στην Ιταλία ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας
AP Photo/Virginia Mayo

Ο αυτονομιστής ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, που ζει εξόριστος στο Βέλγιο από το 2017 μετά την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας εκείνη τη χρονιά, συνελήφθη την Πέμπτη, στην Ιταλία.

«Ο πρόεδρος Πουτζντεμόν συνελήφθη κατά την άφιξή του στη Σαρδηνία, όπου είχε πάει με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή», τόνισε ο δικηγόρος του Γκονζάλο Μπόγε μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως η σύλληψή του έγινε δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που είχε εκδοθεί τη 14η Οκτωβρίου 2019. Την πληροφορία επιβεβαίωσε το γραφείο Πουτζντεμόν.

Τον Μάρτιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφαίρεσε από τον Kαταλανό ηγέτη την ασυλία, που απολάμβανε από το 2019.

Η ισπανική Δικαιοσύνη τον κατηγορεί για ανταρσία, καθώς διατείνεται πως συνέβαλε στην οργάνωση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία το 2017, που κηρύχθηκε παράνομο από τα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Κάρλες Πουτζντεμόν ταξίδεψε χθες στο Αλγκέρο από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να επισκεφθεί τη διεθνή έκθεση Adifolk, να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη της Σαρδηνίας και άλλους.

«Όταν αφίχθη στο αεροδρόμιο του Αλγκέρο τ;Oν σταμάτησε η ιταλική συνοριοφυλακή» και σήμερα θα προσαχθεί ενώπιον εφετείου που «είναι αρμόδιο, για να αποφασίσει, εάν θα αφεθεί ελεύθερος ή θα εκδοθεί» στην Ισπανία, κατά την ίδια πηγή.

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από