Σαλβαδόρ: Τουλάχιστον, πέντε νεκροί, από βροχοπτώσεις

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΥΣΗ
 
000_9F96YE

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στοΣαλβαδόρ, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, που πλήττουν από την Παρασκευή τη χώρα, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

 Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται μία γυναίκα και τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, που παρασύρθηκαν από ποταμό κοντά στη Κισναουάτ, στο διαμέρισμα Σονσονάτε, περίπου 70 χλμ. δυτικά του Σαν Σαλβαδόρ, διευκρίνισε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας μέσω του Twitter. Οι παραλιακές πόλεις Τεκολούκα, Χικιλίσκο και Πουέρτο Ελ Τριούνφο, σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Σαν Σαλβαδόρ, κηρύχθηκαν σε κόκκινο συναγερμό (επικείμενος κίνδυνος).
 

Άλλα διαμερίσματα, όπως το Σαλατενάνγκο βόρεια του Σαν Σαλβαδόρ ή τα Αχουατσαπάν και Σονσονάτε δυτικά, έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό για προληπτικούς λόγους και η υπόλοιπη επικράτεια, δηλαδή ένδεκα διαμερίσματα, βρίσκεται σε κίτρινο συναγερμό, για να προετοιμασθεί για ενδεχόμενη απειλή. Ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε προειδοποίησε για μια «πολύ αυξημένη πιθανότητα κατολισθήσεων» και ζήτησε από τον πληθυσμό να «συνεργαστεί» με τις αρχές σε ό,τι αφορά τα μέτρα πρόληψης.

Διαβάστε Επίσης

Πρόβλεψη για πόλεμο ΗΠΑ – Τουρκίας από τον Μεσούτ Χακί Τζασίν

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί