Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να «εισβάλουν» σε όλες τις χώρες, όπου βρίσκεται η Αλ Κάιντα…

- in ΔΙΕΘΝΗ

Στο περιθώριο των τελετών, για την 20ή επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε την απόφασή του, για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να «εισβάλουν» σε όλες τις χώρες, όπου βρίσκεται η Αλ Κάιντα.

«Θα μπορούσε να επανακάμψει η Αλ Κάιντα;

»Ναι, όμως θα σάς πω ότι έχουν ήδη επιστρέψει, σε άλλες περιοχές», είπε ο Μπάιντεν, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο Σάνκσβιλ της Πενσιλβάνιας, όπου συνετρίβη πριν από 20 χρόνια ένα από τα τέσσερα αεροπλάνα, που είχαν καταλάβει οι αεροπειρατές.

«Ποια είναι η στρατηγική; Μήπως πρέπει να εισβάλουμε σε όλα τα μέρη, όπου βρίσκεται η Αλ Κάιντα και να αφήσουμε στρατιώτες; Ας είμαστε σοβαροί», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν, που επικρίνεται για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, στα τέλη Αυγούστου, επανέλαβε ότι ήταν λάθος να προσπαθήσουν οι ΗΠΑ να ενώσουν τους Αφγανούς και εκτίμησε ότι οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, όταν σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν, τον ιδρυτή της Αλ Κάιντα, εξουδετερώνοντας το δίκτυο στη βάση του, στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε Επίσης

Πρόβλεψη για πόλεμο ΗΠΑ – Τουρκίας από τον Μεσούτ Χακί Τζασίν

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί