Μάρτιος 28, 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφγανιστάν: Τρεις φορές, προσπάθησαν να μέ σκοτώσουν οι Ταλιμπάν…

- in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Συγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν: Τρεις φορές προσπάθησαν να με σκοτώσουν οι ΤαλιμπάνΣυγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος…

H πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν, που πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διαφύγει μέσω Πακιστάν στη Γερμανία, η 29χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι, την οποία έχουν προσπαθήσει τρεις φορές οι Ταλιμπάν να δολοφονήσουν, ενώ έχουν σκοτώσει τον πατέρα της, μίλησε αποκλειστικά στο OPEN και συγκλονίζει με τα λόγια της.

«΄Ημουν στόχος των Ταλιμπάν. ΄Ημουν στη μαύρη λίστα εκτέλεσης. Η πατρίδα μου είναι για μένα πιο σημαντική από τη μητέρα μου. Η μητέρα μου, μού έδωσε ζωή, αλλά η χώρα μου, μού έδωσε ιδανικά και αξίες, για να προχωρήσω».

Στο Αφγανιστάν, ζουν περίπου 18 εκατομμύρια γυναίκες, κοπέλες και κορίτσια βλέπουν τις ζωές τους να γίνονται παιχνίδι, στα χέρια των Ταλιμπάν. Η 29χρονη ποτέ δεν φοβήθηκε να τούς κοιτάξει στα μάτια. «Είμαι εδώ, για να υψώσω τη σημαία των σκέψεών τους και των ονείρων τους. Δεν είμαι εδώ γιατί αφήνω την ματωμένη πατρίδα μου. Σκέφτομαι πόσο εύκολα κατέστρεψαν τη ζωή μου, πόσο εύκολα έκοψαν τα φτερά μου, πόσο εύκολα κατέστρεψαν το σπίτι μου, τα πάντα. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γινόμουν πρόσφυγας κάπου», αναφέρει η ίδια.

Οι Ταλιμπάν είχαν δηλώσει ότι θα τήν σκοτώσουν. Προσπάθησαν να τήν δολοφονήσουν τρεις φορές, αλλά απέτυχαν. «Μέ απειλούσαν, μού επιτέθηκαν τρεις φορές. Τρεις φορές, προσπάθησαν να μέ σκοτώσουν. Μού επιτέθηκαν με αυτοσχέδια όπλα, με μεγάλα όπλα. Προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητό μου, μέ πυροβόλησαν, έριξαν πολλές φορές, στο αυτοκίνητό μου».

Βίντεο:

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από