«Πιθανή πειρατεία» κατά την UKMTO σε τάνκερ, ανοιχτά της Φουτζάιρα…  

- in ΔΙΕΘΝΗ
Το συμβάν που ήταν σε εξέλιξη, από την Τρίτη, σε τάνκερ πλέον στα ανοιχτά της Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι μια «πιθανή πειρατεία», ανέφερε η ναυτιλιακή υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Η United Kingdom Maritime Trade Operations, που βασίζει τις πληροφορίες της σε μια τρίτη πηγή, προειδοποίησε τα παραπλέοντα σκάφη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλίων, ανατολικά της Φουτζάιρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, βρετανικές πηγές εκτιμούν ότι το πλοίο, το δεξαμενόπλοιο ασφάλτου Asphalt Princess, με σημαία Παναμά, έχει καταληφθεί και υποθέτουν ότι «δυνάμεις υποστηριζόμενες από το Ιράν» έχουν επιβιβαστεί σε αυτό.

Η UKMTO δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πλοίο ή τα πλοία που εμπλέκονται σε αυτό το συμβάν. Ο συντάκτης της εφημερίδας Times, αρμόδιος για αμυντικά θεματα, έγραψε στο Twitter: «Βρετανικές πηγές πιστεύουν ότι στο Asphalt Princess έγινε πειρατεία. Εργάζονται, εικάζοντας ότι ο ιρανικός στρατός ή συνεργάτες του έχουν επιβιβαστεί στο σκάφος».Πριν από πέντε ημέρες ένα άλλο τάνκερ δέχτηκε επίθεση, ενώ έπλεε στα ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη του πληρώματός του. Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες επιρρίπτουν την ευθύνη στο Ιράν.

ΑΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Διαβάστε Επίσης

Πρόβλεψη για πόλεμο ΗΠΑ – Τουρκίας από τον Μεσούτ Χακί Τζασίν

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί