Παρενοχλήσεων συνέχεια, για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο

- in ΔΙΕΘΝΗ
Επίσημα κατηγορούμενος για παρενοχλήσεις o κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο

Tον περασμένο Μάρτιο, διεδόθη η είδηση πως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης,  Άντριου Κουόμο, επί χρόνια παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους, ενώ ο ίδιος δήλωσε: «να περιμένετε τα αποτελέσματα των ερευνών».

Την Τρίτη επίσημα η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε πως οι έρευνες τεσσάρων μηνών αποδεικνύουν πως ο Άντριου Κουόμο έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά τουλάχιστον έξι γυναίκες, πρώην και νυν ομοσπονδιακές υπαλλήλους. Ενάντια στον Δημοκρατικό Κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δεν είχαν διστάσει να εκφραστούν και δεκάδες πολιτικά στελέχη του κόμματος που από τον Μάρτιο ζητούσαν διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ωστόσο…

Παραίτηση Κουόμο ζητά και η Νάνσι Πελόσι

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι κάλεσε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, να παραιτηθεί από το αξίωμά του, αφού από την έρευνα που διενεργήθηκε σε βάρος του διαπιστώθηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 11 γυναίκες.

«Υπό την ηγεσία της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς, ολοκληρώθηκε μια πλήρης και ανεξάρτητη έρευνα, σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον του κυβερνήτη Κουόμο», υπενθύμισε στην ανακοίνωσή της η Πελόζι.

«Όπως πάντα, επιδοκιμάζω τις γυναίκες που βγήκαν μπροστά και είπαν την αλήθεια.

»Αναγνωρίζοντας την αγάπη του για τη Νέα Υόρκη και τον σεβασμό του για το αξίωμά του, καλώ τον κυβερνήτη να παραιτηθεί», πρόσθεσε.

Ο 63χρονος κυβερνήτης επανέλαβε σήμερα ότι απορρίπτει τις κατηγορίες.

Σε ένα βίντεο που γυρίστηκε μέσα στο γραφείο του, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα της παραίτησής του, αλλά πρόσθεσε ότι θα απαντήσει «σημείο προς σημείο» στις κατηγορίες, που τού προσάπτονται, σε ένα έγγραφο που θα δώσουν στη δημοσιότητα οι συνεργάτες του.

Διαβάστε Επίσης

Πρόβλεψη για πόλεμο ΗΠΑ – Τουρκίας από τον Μεσούτ Χακί Τζασίν

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί