Σεπτέμβριος 28, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουλάχιστον, 40 νεκροί και 150 αγνοούμενοι από πλημμύρες, στο Αφγανιστάν…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΥΣΗ
Τουλάχιστον 40 νεκροί και 150 αγνοούμενοι από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Σύμφωνα με τον Σαϊντουλάχ Νουριστανί, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου στο Νουριστάν, «περίπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -χθες, βράδυ- στις πλημμύρες» στην περιοχή Καμντές, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης. Επίσης, περίπου 150 άνθρωποι αγνοούνται και σχεδόν 80 σπίτια καταστράφηκαν.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη στη Νουριστάν έκανε λόγο, για πάνω από 60 νεκρούς, λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην πληγείσα περιοχή, που είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη. Επίσης, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους, είναι δύσκολο να εξασφαλίσει κανείς αξιόπιστες πληροφορίες, καθώς η Καμντές έχει περιέλθει στον έλεγχο των Ταλιμπάν και οι τηλεπικοινωνίες είναι σε κακή κατάσταση.

Η καταστροφή σημειώθηκε σε μια περίοδο, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την προέλαση των Ταλιμπάν, που έχουν καταλάβει μεγάλες αγροτικές περιοχές της χώρας, τους τελευταίους τρεις μήνες. Επίσης, το Αφγανιστάν, του οποίου το υγειονομικό σύστημα παραμένει εξαιρετικά επισφαλές παρά τη στήριξη ξένων δωρητών, βρίσκεται επίσης αντιμέτωπο με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας της Covid-19.

Διαβάστε Επίσης

Πρόβλεψη για πόλεμο ΗΠΑ – Τουρκίας από τον Μεσούτ Χακί Τζασίν

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί