Ινδία: Καταστροφικές πλημμύρες – 36 οι νεκροί, δεκάδες εγκλωβισμένοι…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΥΣΗ
Τουλάχιστον, 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις που προεκλήθησαν από τις βροχές της εποχής των μουσώνων στη δυτική Ινδία, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος. Τρεις κατολισθήσεις σημειώθηκαν την Πέμπτη, στην πόλη Ραϊγκάντ, στο κρατίδιο Μαχαράστρα, σύμφωνα με τον ίδιο. 

«Τουλάχιστον 35 – 40 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί. Προσπαθούμε να τούς διασώσουμε», εξήγησε και πρόσθεσε: «36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις τρεις κατολισθήσεις. χθες».
Το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, για να βοηθήσουν τους χιλιάδες ανθρώπους, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Όμως οι επιχειρήσεις διάσωσης περιπλέκονται λόγω των ζημιών και κυρίως των κατολισθήσεων, που έχουν κόψει πολλές οδικές αρτηρίες, κυρίως τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Μουμπάι, πρωτεύουσα του κρατιδίου, με τη Γκόα.

Έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, που διήρκησαν περισσότερες από 24 ώρες, υπερχείλισε ο ποταμός Βασίστι. Συνοικίες της πόλης Τσιπλούν, 250 χιλιόμετρα από το Μουμπάι, βρίσκονται κάτω από 3,5 μέτρα νερό.

Οι ποταμοί στο Μαχαράστρα πλημμύρισαν, αφού οι αρχές άνοιξαν φράγματα, που είχαν γεμίσει, καθώς σε πολλές περιοχές στις δυτικές ακτές του κρατιδίου σημειώθηκαν βροχοπτώσεις ύψους 200 χιλιοστών σε διάστημα 24 ωρών, ενώ σε άλλες το ύψος της βροχής στο ίδιο διάστημα έφτασε τα 594 χιλιοστά.

Στα γειτονικά κρατίδια Καρνατάκα και Τελανγκάνα, κάποια ποτάμια έχουν υπερχειλίσει και οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τουλάχιστον, 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Ινδία, όταν κατέρρευσε τοίχος λόγω κατολίσθησης, που προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, στο Μουμπάι.

Στη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, που συνήθως διαρκεί από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και άλλοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κάθε χρόνο, στη νότια Ασία. Ωστόσο, την περίοδο αυτή καταγράφεται το 70% των βροχοπτώσεων στην Ινδία, που είναι κρίσιμες για τη γεωργία.

ΑΜΠΕ-Reuters-AFP

Διαβάστε Επίσης

Πρόβλεψη για πόλεμο ΗΠΑ – Τουρκίας από τον Μεσούτ Χακί Τζασίν

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί