Οι πλημμύρες «έπνιξαν» την Κίνα – Νεκροί και αγνοούμενοι…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΥΣΗ
Οι πλημμύρες της χιλιετίας «έπνιξαν» την Κίνα: Χάος, νεκροί και αγνοούμενοι
Οι χειρότερες βροχοπτώσεις της τελευταίες χιλιετίας έπληξαν την κεντρική Κίνα. Δρόμοι-χείμαρροι, πανικός, νεκροί και αγνοούμενοι. Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες, στην κεντρική Κίνα. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 33 ανθρώπους, που έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ακόμα οκτώ άτομα αγνοούνται.

Ο «Αρμαγεδώνας», που έπληξε τη μεγαλούπολη Τσεντσόου, έφερε κατακρημνίσεις-ρεκόρ και προκάλεσε πλημμύρες σε τμήμα του μετρό και σε δρόμους. Προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη, έκανε λόγο για 25 νεκρούς και 7 αγνοούμενους. Περίπου 376.000 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, διευκρίνισε το CCTV. Πάνω από 2.000.000 στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρίσει και η μέχρι στιγμής εκτίμηση για τις υλικές ζημιές είναι πως φθάνουν σε αξία τα 1,22 δισεκ. γιούαν (160 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ, τόνισε χθες πως η καταστροφή είναι «εξαιρετικά σοβαρή» και έδωσε εντολή να υπάρξει κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, στη Χενάν.

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν 4 μέλη οικογένειας, εκ των οποίων 3 παιδιά…

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα σε