Αύγουστος 6, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αίγυπτος για Βαρώσια: Μονομερείς ενέργειες από την Τουρκία αυξάνουν την ένταση…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανήσυχη η Αίγυπτος για τα Βαρώσια: Μονομερείς ενέργειες από την Τουρκία αυξάνουν την ένταση
Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ τόνισε την ανάγκη για «πλήρη δέσμευση, για να υπάρξει συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα».

Τη βαθιά ανησυχία της Αιγύπτου για το θέμα των Βαρωσίων, εξέφρασε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, και στην οποία ζητά τη συμμόρφωση προς τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου εκφράζει βαθιά ανησυχία για όσα ανακοινώθηκαν, σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος της περιοχής Βαρωσίων στην Κύπρο, για το εν μέρει άνοιγμά της, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», όπως τονίζεται. Πρόσθεσε δε ότι η Αίγυπτος επιβεβαιώνει την έκκλησή της για την ανάγκη τήρησης των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και για αποχή από μονομερείς ενέργειες, που μπορεί να οδηγήσουν σε περιπλοκές των καταστάσεων και να αυξήσουν το επίπεδο εντάσεων.

Τέλος, το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ τόνισε την ανάγκη για «πλήρη δέσμευση, για να υπάρξει συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα».

ΑΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν 4 μέλη οικογένειας, εκ των οποίων 3 παιδιά…

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα σε