Αύγουστος 6, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Ηρωϊκό έπος» ο Αττίλας… 

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος: «Προεδρικό μέγαρο» και «βουλή» ήταν τα «χαρμόσυνα νέα» του Ερντογάν από τα Κατεχόμενα

Παράλληλα, ο Ερντογάν σχολίασε: «εμείς δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια», ενώ αναφορικά με τα «χαρμόσυνα νέα» προανήγγειλε την κατασκευή «προεδρικού μεγάρου» και κτιρίου «εθνοσυνέλευσης».

«Σήμερα, είναι μια πολύ – πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Σήμερα, διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, είτε τό θέλουν – είτε όχι», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Ηρωικό έπος το 1974»

Ως μια μεγάλη υπόθεση χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Τούρκος Πρόεδρος και συνέχισε, λέγοντας ότι η «υπόθεση αυτή» όπως χαρακτήρισε το Εθνικό μας ζήτημα, «είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησής, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος, που γράφτηκε το 1974.

Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα, ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους, στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους».

«Δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια…»

Ο Ερντογάν συμπλήρωσε ότι φθάσαμε στο σήμερα, «πληρώνοντας τίμημα. Παρά τις προδοσίες κλπ., εμείς δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Ο Τούρκος κρατά τον λόγο του, αλλά ο Έλληνας δεν τηρεί τον λόγο του. Δεν είναι δυνατόν να τούς πιστέψουμε πια και να χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Όσο κι αν αυτό το κλίμα αδελφότητας έχει ενοχλήσει ορισμένους στην Αμερική, εμείς θα περπατήσουμε αποφασιστικά, σε αυτό το μονοπάτι».

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί», είπε ο Ερντογάν συμπληρώνοντας ότι η «ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτή την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τ/Κ. Δεν υπήρχε τίποτα, που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο».

«Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα τό δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», τόνισε.

Ερντογάν: Προανήγγειλε ψευδοπροεδρικό μέγαρο και ψευδοβουλή !

Ο Σουλτάνος προανήγγειλε επίσης την οικοδόμηση νέου ψευδοπροεδρικού και ψευδοβουλής, αφού όπως είπε ο «τουρκοκυπριακός λαός δεν έχει αυτά, που τού αξίζει».

Ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να φτιάξει έναν Εθνικό Κήπο, στα κατεχόμενα: «Θέλουμε επίσης να φτιάξουμε έναν Εθνικό Κήπο. Αυτή είναι η απόδειξη της ύπαρξης ενός κράτους.

Με την υλοποίηση αυτού του έργου, κάποιος θα μπορέσει να δει τι είδους κράτος είναι η Βόρεια Κύπρος. Νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο να μετατρέψουμε αυτό το ιστορικό κτίριο, όπου ανακηρύχθηκε η ΤΔΒΚ, σε μουσείο και να τό αφήσουμε σε νέες γενιές», είπε.

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν 4 μέλη οικογένειας, εκ των οποίων 3 παιδιά…

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα σε