Μπάιντεν προς Πούτιν: Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας !

- in ΔΙΕΘΝΗ
Ο Μπάιντεν τόνισε στον Πούτιν ότι στηρίζει σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα της ΟυκρανίαςΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τόνισε στον ομόλογό του της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ότι στηρίζει σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ανέφερε το γραφείο του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, μετά τη συνομιλία του επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ.

Στην τηλεφωνική επαφή της με τον κ. Κουλέμπα, η Β. Νούλαντ επανέλαβε τη δέσμευση της Ουάσιγκτον στην αρχή ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμμία συμφωνία για το ουκρανικό, χωρίς την παρουσία και τη συναίνεση της Ουκρανίας, ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Κουλέμπα είχε δηλώσει στο Reuters νωρίτερα ότι χαιρετίζει τον σκληρό τόνο του Μπάιντεν έναντι του Πούτιν και ότι αυτή είναι η στιγμή να εξαναγκαστεί η Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από τα ουκρανικά εδάφη που κατέχει, είτε άμεσα (Κριμαία) – είτε έμμεσα, μέσω των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών, που στηρίζει (Ντονέτσκ, Λουγκάντσκ).

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από