Μπάιντεν: «Οι δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο είναι ενωμένες»

- in ΔΙΕΘΝΗ
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ «επέστρεψαν» – «Οι δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο είναι ενωμένες»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε, σήμερα – Πέμπτη, ότι οι ΗΠΑ «επέστρεψαν» κατά τη διάρκεια της 1ης του ευρωπαϊκής περιοδείας, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλ. Πούτιν. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν !», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Μίλντενχολ, στα νοτιοανατολικά του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Και οι δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο είναι ενωμένες, για να αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες προκλήσεις», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θέλει να συναντηθεί με τον Πούτιν, για να «τού πω, αυτά που θέλω να γνωρίζει».

«Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση με τη Ρωσία», δήλωσε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί μια σταθερή, προβλέψιμη σχέση με την Μόσχα, τονίζοντας ωστόσο ότι «οι ΗΠΑ θα απαντήσουν με ισχυρό και ουσιαστικό τρόπο, αν η ρωσική κυβέρνηση εμπλακεί σε επιβλαβείς δραστηριότητες».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε νωρίτερα απόψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7, τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Πούτιν.

Διαβάστε Επίσης

Γ.Σ. ΟΗΕ: Δεύτερη θητεία για Γκουτέρες

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε δεύτερη θητεία