Νέα κύματα μεταναστών, σε συντονισμό με τις τουρκικές Αρχές και με UAV, προς Ροδόπη – Ξάνθη…! 

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επανάληψη σκηνικού διαμορφώνεται στον Έβρο, με τους μετανάστες που εισβάλλουν παράνομα, ως είθισται στη χώρα μας. Ήδη, η πίεση που υφίσταται ο νομός από την Τουρκία είναι έντονη. Οι λαθρομετανάστες, που περνούν καθημερινά τα σύνορα είναι αρκετοί και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν αλλάξει τακτική. Ομάδες 50, 100 ή και 150… ατόμων κατευθύνονται βόρεια του Έβρου, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Αφότου βρεθούν στην Ελλάδα, κατευθύνονται στο βορειοδυτικό άκρο του νομού, στην περιοχή Πετρωτά, όπου έχουν στήσει παράνομο καταυλισμό, τον οποίο χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο σταθμό, για να περάσουν στη Βουλγαρία.

Αφού εισχωρήσουν στο βουλγαρικό έδαφος, το οποίο δεν φυλάσσεται στα σύνορα με την Ελλάδα, καθώς οι Βούλγαροι έχουν στρέψει την προσοχή τους στα σύνορα με την Τουρκία, κατευθύνονται δυτικά, βοηθούμενοι από τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που βρίσκονται εκεί, για να εισβάλλουν στην Ελλάδα, είτε βόρεια από τη Ροδόπη – είτε από την Ξάνθη.

Οι εισβολές των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα γίνονται σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές, οι οποίες χρησιμοποιούν UAV, προκειμένου να καταγράφουν τις θέσεις των περιπόλων του ΕΣ και της Συνοριοφυλακής.


Διαβάστε Επίσης

Γ.Σ. ΟΗΕ: Δεύτερη θητεία για Γκουτέρες

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε δεύτερη θητεία