Μάιος 15, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Γαλλία καλεί την Κομισιόν να εξετάσει τα εθνικά σχέδια οικονομικής ανάκαμψης, «το συντομότερο» !

- in ΔΙΕΘΝΗ

Επικριτικός απέναντι στην Ευρωπαική ΄Ενωση εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του σχεδίου ανάκαμψης.

Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση έχασε υπερβολικά πολύ χρόνο στην εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ από την έγκρισή του τον Ιούλιο και τώρα πρέπει να εφαρμοσθεί ως έχει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, ΄Ολαφ Σολτς.

«Υπήρξαμε πολύ αποτελεσματικοί τον προηγούμενο χρόνο στην υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης και στην απόφαση, για την έκδοση κοινού χρέους. Έκτοτε, χάσαμε υπερβολικά πολύ χρόνο. Η Κίνα επανέλαβε την οικονομική της ανάπτυξη, οι ΗΠΑ ανθίζουν και οι Ευρωπαϊκή ΄Ενωση πρέπει να παραμείνει στην κούρσα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης, που θα υποβληθούν αυτήν την εβδομάδα από τα κράτη-μέλη «το συντομότερο δυνατόν», ώστε να γίνουν «πραγματικότητα, για τους ευρωπαίους πολίτες».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι η σύγκριση ανάμεσα στο αμερικανικό και το ευρωπαϊκό σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης είναι «άδικη και ατυχής».

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Εννέα τραυματίες από πυρά, στο Ρόουντ Άιλαντ…

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη, εκ των οποίων