Αναστασιάδης προς Μητσοτάκη: Έχετε να διαδραματίσετε ρόλο, στο θέμα των εγγυήσεων !

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προπαρασκευαστικές συναντήσεις στην ελληνική πρωτεύουσα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα, στη Γενεύη. 

«Προσπάθειά μας δεν είναι να σφετεριστούμε τα δικαιώματα του οποιουδήποτε. Προσπάθειά μας είναι να εξευρεθεί ένας τρόπος, ώστε και οι δυο κοινότητες να αισθάνονται ασφαλείς και να είναι διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δυο κοινοτήτων», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε σημαντική «μετά από 3,5 χρόνια την προσπάθεια να συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ τη διάσκεψη, για να διερευνήσει, προκειμένου να υπάρξει διάλογος για λύση του προβλήματος». Συμφώνησε, επίσης, με τη διαπίστωση ότι «τα πλαίσια που θα διαπραγματευτούμε καθορίζονται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και τις αρχές και αξίες της ΕΕ και καθορίστηκαν την τελευταία φορά στις προσπάθειες να επαναρχίσει ο διάλογος του 2019 στο Βερολίνο, με την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ και του κ. Ακιντζί».

Απευθυνόμενος, δε, στον Κ. Μητσοτάκη, κατέληξε: «Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι θέσεις μας συμπίπτουν», ενώ «ο ρόλος σας θα είναι διαφορετικός στη συζήτηση λεπτομερειών όσο αφορά στην εσωτερική λειτουργία του κράτους, αλλά στο θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων θα έχετε να διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο, βεβαίως και όσο αφορά στο σεβασμό των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Εννέα τραυματίες από πυρά, στο Ρόουντ Άιλαντ…

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη, εκ των οποίων