Ουκρανία προς ΝΑΤΟ: «Στείλτε τα μαχητικά σας να μάς προστατεύσουν»

- in ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ζητάει από το ΝΑΤΟ να τή στηρίξει, στην ένταση με τη Ρωσία

Η Ουκρανία ζήτησε την στρατιωτική συνδρομή του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας: «Στείλτε τα μαχητικά σας να μας προστατεύσουν» 

Αυξάνεται η ένταση στον «Ψυχρό» Πόλεμο ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία στο Ντόμπας, καθώς το Κίεβο ζητάει από τις χώρες του ΝΑΤΟ να αυξήσουν την ετοιμότητα τους για μάχη.  «Οι χώρες του ΝΑΤΟ, που συνορεύουν με την Ουκρανία, πρέπει να αυξήσουν την ετοιμότητά τους, για μάχη». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Ρ. Μασόβετς, σε συνάντησή του με την Πρέσβη του Καναδά.

Σημείωσε δε ότι ένας από τους τρόπους βελτίωσης της κατάστασης ασφάλειας, μπορεί να είναι οι κοινές ασκήσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ. 

«Θα πρέπει να γίνουν χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις. Επίσης προτείνουμε, οι χώρες που συνορεύουν μαζί μας και που ανήkουν στο ΝΑΤΟ, να βρίσκονται σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας».

Νωρίτερα, την Πέμπτη, ο Μασόβετς συναντήθηκε με τον επικεφαλής του γραφείου του ΝΑΤΟ στο Κίεβο, όπου πρότεινε προς τη Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία να ξεκινήσουν άμεσα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και περιπολίες στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

 Όλα αυτά που η Ρωσία μετέφερε στρατιωτικές δυνάμεις στην ήδη «θωρακισμένη» Κριμαία.

Ρωσικές αποβατικές δυνάμεις εντοπίστηκαν απέναντι από τη Μαριούπολη, στη Θάλασσα του Αζόφ, στο σταθμό του Yesk όπου μεταφέρθηκαν αμφίβια οχήματα, TOMΠ BTR-80, και πυροβολικό των Ρώσων πεζοναυτών.

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας και πληροφοριών αναφέρει πως «η Ρωσία μπορεί να δοκιμάσει εισβολή και να αναπτύξει τα στρατεύματα της, βαθιά μέσα στο έδαφος της Ουκρανίας».

Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών, Kuleba, ανέφερε πως πρόκειται για «τη μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών».

Διαβάστε Επίσης

Γιατί είμαστε χαιρέκακοι; (TIFFANY WATT SMITH)

Όταν ο αδελφός μου πήγε τα παιδιά του