Απρίλιος 20, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κολομβία: Λείψανα 26 ανθρώπων, σε μυστικό ομαδικό τάφο, στην Μπογκοτά…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κολομβία: Λείψανα 26 ανθρώπων βρέθηκαν σε μυστικό ομαδικό τάφο στην ΜπογκοτάΣοκ έχει προκαλέσει στην Κολομβία η ανακάλυψη ενός μυστικού ομαδικού τάφου, στην πρωτεύουσα Μπογκοτά. Οι ιατροδικαστές εντόπισαν συνολικά λείψανα 26 ΑΝΘΡΏΠΩΝ, ενώ αναζητούσαν αυτά μιας γυναίκας, που είχε εξαφανιστεί το 1995, σύμφωνα με την ανακοίνωση από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Συνολικά, εκταφιάστηκαν υπολείμματα 26 ανθρώπων. Δεν έχει γνωστοποιηθεί πού ακριβώς βρίσκεται ο μυστικός ομαδικός τάφος. 

Η εισαγγελία δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες, για τα ευρήμαται και ανέφερε στον Τύπο απλά ότι «τα λείψανα διακομίστηκαν σε εργαστήριο γενετικής για τη διαδικασία αναγνώρισης», ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους. Οι ΗΠΑ, οι οποίες χρηματοδοτούν τον αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών, παρέχουν επίσης τεχνική υποστήριξη στην κολομβιανή εισαγγελία στο έργο του εντοπισμού και της αναγνώρισης των αγνοουμένων του εμφυλίου πολέμου. «Σκοπός της τεχνικής υποστήριξης (…) είναι η ενίσχυση των δυνατοτήτων εντοπισμού και αναγνώρισης μυστικών τάφων, προσαγωγής των υπεύθυνων στη δικαιοσύνη, προσδιορισμού των συνθηκών των θανάτων και την αξιοπρεπή παράδοσή τους στους επιζήσαντες συγγενείς», ανέφερε η πρεσβεία.

Ο περίπλοκος εμφύλιος πόλεμος, που ξέσπασε στην Κολομβία, το 1958, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 260.000 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειονότητα αμάχους, χωρίς να υπολογίζονται οι 120.000 «εξαφανισμένοι», ενώ πάνω από επτά εκατομμύρια πολίτες έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με δεδομένα του Εθνικού Κέντρου για την Ιστορική Μνήμη, δημόσιου θεσμού. Τα δεδομένα αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν τους νεκρούς των τελευταίων ετών.

Διαβάστε Επίσης

Γιατί είμαστε χαιρέκακοι; (TIFFANY WATT SMITH)

Όταν ο αδελφός μου πήγε τα παιδιά του