Γερμανικός Τύπος: Μοναδικός στόχος Ερντογάν η παραμονή, στην εξουσία

- in MEDIA

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στην πολιτική ατζέντα του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τίτλο «Με στόχο την παραμονή στην εξουσία»:

«Η δρομολόγηση της διαδικασίας απαγόρευσης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP είναι ένα ακόμα πλήγμα κατά της δημοκρατίας, στην Τουρκία.

»Η απομάκρυνση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας διαλύει όση εμπιστοσύνη ανακτήθηκε από τους επενδυτές τους τελευταίους μήνες.

»Και τώρα, η Άγκυρα αποχωρεί από τη Διεθνή Σύμβαση, για τη Βία κατά των Γυναικών της Κωνσταντινούπολης.

»Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι ο ένας και μοναδικός στόχος του Ταγίπ Ερντογάν: η παραμονή του στην εξουσία».

Ο Ερντογάν δεν φοβάται την ΕΕ

Η Tagesspiegel σχολιάζει με τίτλο: «Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν τα βάζει με όλους»:

«Για να παραμείνει στην εξουσία ο Τούρκος πρόεδρος, γκρεμίζει ό,τι απέμεινε από το κράτος δικαίου, χωρίς να ανησυχεί για κυρώσεις από την ΕΕ.

»Μέχρι τώρα οι Βρυξέλλες είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για καλές σχέσεις με την Τουρκία σε μια θετική ατζέντα, η οποία περιλάμβανε ευρωπαϊκές υποχωρήσεις στο ζήτημα της visa ως αντάλλαγμα. για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, στην Τουρκία.

»Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ο Τούρκος πρόεδρος υπόσχονταν περισσότερη δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, για να καθησυχάσει την Ευρώπη και τους ξένους επενδυτές.

»Το αίτημα απαγόρευσης του HDP και η αποχώρηση της Άγκυρας από τη Σύμβαση για τη Βία κατά των Γυναικών δείχνουν ότι η στρατηγική της ΕΕ απέτυχε.

»Με την τακτική του, ο πρόεδρος Ερντογάν έδειξε στην Ευρώπη ότι δεν μπορεί πια να πιστεύει τις ανακοινώσεις του.

»Ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί δεδομένο ότι η Τουρκία είναι τόσο σημαντική για την ΕΕ στο Προσφυγικό που δεν έχει να φοβηθεί καμία σοβαρή επίπτωση».

dw.com

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου