Απρίλιος 20, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στόλτενμπεργκ: Υπάρχουν σοβαρές διαφορές με την Τουρκία, σε κάποια ζητήματα…

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Στόλτενμπεργκ: Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές με την Τουρκία σε κάποια ζητήματα

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μίλησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας πως ΝΑΤΟ και ΕΕ συνεργάζονται σε πολλά διαφορετικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων το ζήτημα της μετανάστευσης: «Πλοία του ΝΑΤΟ έχουν παρουσία στο Αιγαίο βοηθώντας στην εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας», είπε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ενώ αναφορικά με την Τουρκία, είπε ότι έχει εκφράσει την ανησυχία του. Όπως επεσήμανε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές, σε κάποια ζητήματα από την Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική απόφαση να αγοράσει τους ρωσικούς S-400 ή σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία. Είμαστε συμμαχία με 30 διαφορετικούς συμμάχους», συμπλήρωσε και προσέθεσε ότι «το ΝΑΤΟ παρέχει σημαντική πλατφόρμα, για τη συζήτηση αυτών των ζητημάτων και για σοβαρές συζητήσεις σχετικά με διαφορετικές ανησυχίες: από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι πολλά άλλα ζητήματα».

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ.Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να κάνει ό,τι μπορεί, για τη μείωση των εντάσεων και ανέφερε: «Δημιουργήσαμε αυτό που ονομάζεται μηχανισμός αποτροπής μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Βλέπουμε τώρα ότι βοηθήσαμε να στρωθεί ο δρόμος, για τις διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Διαβάστε Επίσης

Γιατί είμαστε χαιρέκακοι; (TIFFANY WATT SMITH)

Όταν ο αδελφός μου πήγε τα παιδιά του