Απρίλιος 20, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουρκία: Δέκα νεκροί, σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τουρκία: Εννέα νεκροί σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ότι το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την επαρχία Μπίνγκολ, προσθέτοντας ότι ξεκίνησε επιχείρηση αναζήτησής του, αφού χάθηκε η επικοινωνία. 

Το υπουργείο περιέγραψε τη συντριβή ως δυστύχημα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ προσέθεσε ότι οι τέσσερις τραυματισθέντες στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

«Εννέα ήρωες στρατιώτες έπεσαν ως μάρτυρες και τέσσερις τραυματίστηκαν σε αυτό το δυστύχημα», αναφέρει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται πως το ελικόπτερο συνετρίβη, στην περιοχή του Μπιτλίς.

Τουρκικά ΜΜΕ:

Ο Αντιστράτηγος Εσμάν Ορμπάς μεταξύ των νεκρών (video)

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Αντιστράτηγος Εσμάν Ορμπάς ανάμεσα στους νεκρούς από τη συντριβή του ελικοπτέρου (video)

Κορυφαίο στέλεχος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ανάμεσα στα θύματα της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου, στα νοτιοανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού, ο Αντιστράτηγος Εσμάν Ορμπάς, ωστόσο μέχρι στιγμής το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση.

To ελικόπτερο τύπου AS-532UL Cougar, του Στρατού Ξηράς, απογειώθηκε με προορισμό την πόλη Τάτβαν στην ανατολική Τουρκία, περίπου στις 13:55, ωστόσο τα ραντάρ έχασαν το στίγμα και την επαφή με το ελικόπτερο λίγο πριν τις 14.30, ήτοι μετά από τριάντα λεπτά. Αμέσως δόθηκε εντολή σε εναέρια μέσα, όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και αεροσκάφη τύπου CN-235 να σαρώσουν την ευρύτερη περιοχή. Όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, διαπιστώθηκε ότι εννέα άτομα από το πλήρωμα είχαν σκοτωθεί.

Ωστόσο, διασώθηκαν 4 άτομα βαριά τραυματισμένοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Επίσης

Γιατί είμαστε χαιρέκακοι; (TIFFANY WATT SMITH)

Όταν ο αδελφός μου πήγε τα παιδιά του