Απρίλιος 20, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι άλλο μένει να δούμε, ακόμη…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ινδία: Κόκορας σκότωσε το αφεντικό του

Ο κόκορας επεχείρησε να φύγει – ο ιδιοκτήτης του προσπάθησε να τόν σταματήσει και το πτηνό τού προκάλεσε σοβαρά τραύματα με τη λεπίδα στη βουβωνική χώρα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία, προτού φθάσει στο νοσοκομείο της περιφέρειας Καριμναγκάρ στο κρατίδιο Τελανγκάνα της Ινδίας. Ο ιδιοκτήτης του πετεινού ήταν ένα από τα 16 άτομα, που οργάνωσαν την κοκορομαχία στο χωριό Λουτουνούρ, όταν συνέβη προ ημερών το τρομακτικό δυστύχημα, ένα ακόμη που καταγράφεται στη χώρα. 

Η Αστυνομία έπιασε τον κόκορα και Το..ν κράτησε προσωρινά στο τοπικό τμήμα, προτού τόν στείλει σε πτηνοτροφείο, ενώ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των άλλων 15 διοργανωτών της κοκορομαχίας, στους οποίους αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για φόνο, παράνομα στοιχήματα. Αν και απαγορεύονται από την ινδική νομοθεσία κοκορομαχίεςμ εξακολουθούν να διοργανώνονται ακόμη σε αγροτικές περιοχές των κρατιδίων Τελανγκάνα, Άντρα Πραντές, Καρνατάκα και Οντίσα. Ειδικά εκπαιδευμένοι κόκκορες φέρουν στα πόδια τους προσαρμοσμένες λεπίδες μήκους 7,5 εκατ. και χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο στις μάχες αυτές, παρά τις προσπάθεις φιλοζωικών οργανώσεων.

Ανάλογο τρομακτικό δυστύχημα συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο, αυτή τη φορά στις Φιλιππίνες, όταν ο αστυνομικός διευθυντής μιας κωμόπολης πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία στη διάρκεια επιδρομής, σε παράνομη κοκορομαχία από τα τραύματα, που τού κατάφερε σε αρτηρία στο πόδι του κόκορας εφοδιασμένος με λεπίδα.

Διαβάστε Επίσης

Γιατί είμαστε χαιρέκακοι; (TIFFANY WATT SMITH)

Όταν ο αδελφός μου πήγε τα παιδιά του