Απρίλιος 20, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ΗΠΑ προέβησαν σε «αεροπορικά πλήγματα, στη Συρία…

- in ΔΙΕΘΝΗ
Ο πρώτος βομβαρδισμός των ΗΠΑ επί Μπάιντεν σκότωσε 17 στη ΣυρίαΗ πρώτη αμερικανική επίθεση επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν είναι γεγονός, καθώς την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ προχώρησαν σε «αεροπορικά πλήγματα στη Συρία, με στόχους εγκαταστάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν». Η επίθεση σημειώθηκε στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο και έρχεται ως αντίποινα επίθεσης κατά Αμερικανών, στο Ιράκ.

Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 φιλοϊρανλων μαχητών, στην περιοχή. «Τα πλήγματα εγκρίθηκαν, σε αντίδραση στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προσωπικού και του συνασπισμού (υπό τις ΗΠΑ) στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον του προσωπικού», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Τζον Κέρμπι.

Τα πλήγματα «κατέστρεψαν πολλές εγκαταστάσεις σε σημείο συνοριακού ελέγχου, που χρησιμοποιούν παραστρατιωτικές οργανώσεις, υποστηριζόμενες από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων της Κατάεμπ Χεζμπολάχ και της Κατάεμπ Σάγεντ αλ Σουχάντα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά το Πεντάγωνο, επρόκειτο για «αναλογική στρατιωτική αντίδραση» και υπήρξε διαβούλευση εκ των προτέρων με τους συμμάχους των ΗΠΑ, σχετικά με αυτή. «Η επιχείρηση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ο πρόεδρος Μπάιντεν θα δράσει, για να προστατεύσει το προσωπικό των ΗΠΑ και του συνασπισμού. Ταυτόχρονα, ενεργήσαμε με μετρημένο τρόπο, με σκοπό την αποκλιμάκωση της κατάστασης συνολικά, τόσο στην ανατολική Συρία, όσο και στο Ιράκ», κατά την ανακοίνωση που υπογράφεται από τον κ. Κέρμπι.

Διαβάστε Επίσης

Γιατί είμαστε χαιρέκακοι; (TIFFANY WATT SMITH)

Όταν ο αδελφός μου πήγε τα παιδιά του