Απρίλιος 20, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουρκικά ΜΜΕ ανοίγουν θέμα γενοκτονίας των Τούρκων του Μοριά, το 1821

- in MEDIA
Θέμα… γενοκτονίας των Τούρκων του Μοριά το 1821 ανοίγουν ΜΜΕ στη γειτονική χώρα (video)
Θέματα η τουρκική προπαγάνδα και αυτή τη φορά θέτει ζήτημα… γενοκτονίας των Τούρκων του Μοριά, το 1821. Τη χρονιά που η Ελλάδα γιορτάζει 200 χρόνια από την Επανάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν 40.000 Τούρκοι σφαγιάστηκαν από Έλληνες, το 1821.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε την Τρίτη (23/02) τον πρέσβη μας στην Άγκυρα, να δώσει εξηγήσεις, σχετικά με ένα νεκροταφείο που βρέθηκε στη Χαλκιδική, στη διάρκεια κατασκευαστικών έργων. Ο Τούρκος πρέσβης ζήτησε, μεταξύ άλλων, να ταφούν οι σωροί με τις προβλεπόμενες μουσουλμανικές τελετές, να σημανθεί ο χώρος ως μουσουλμανικό νεκροταφείο και να σταματήσουν οι εργασίες. Όλα αυτά, ενώ η Τουρκία βγαίνει εκ νέου σε Αιγαίο και Μεσόγειο με 87 πλοία, για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», την Πέμπτη (25/02).

Νέες παραβιάσεις

Παράλληλα, το βράδυ της Τρίτης (23/02), τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Αργά το απόγευμα, δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 εισήλθαν στην περιοχή, μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρέμειναν στην περιοχή, για περίπου 15 λεπτά. Αμέσως μετά απομακρύνθηκαν.

Όπως αναφέρεται η τουρκική πολεμική Αεροπορία έγινε αισθητή, καθώς τουρκικό μαχητικό «έσπασε» το φράγμα ήχου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει τα περί παρενόχλησης του τουρκικού «Cesme», ενώ νωρίτερα η Άγκυρα είχε κατηγορήσει την Αθήνα, για αδιαλλαξία.

Διαβάστε Επίσης

Γιατί είμαστε χαιρέκακοι; (TIFFANY WATT SMITH)

Όταν ο αδελφός μου πήγε τα παιδιά του