Ν.Δένδιας: «Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη Συνθήκη Μη-Διασποράς Πυρηνικών Όπλων»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη Συνθήκη Μη-Διασποράς Πυρηνικών ΌπλωνΟ υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό 2021 των Ην. Εθνών, με μαγνητοσκοπημένη παρέμβαση, ένεκα των περιορισμών εκ της πανδημίας COVID-19.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επανέλαβε την πεποίθηση ότι ο έλεγχος εξοπλισμών, ο αφοπλισμός και η μη-διασπορά πυρηνικών όπλων παραμένουν καίρια συστατικά της διεθνούς σταθερότητας και σημείωσε πως η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη σε ένα νομικά δεσμευτικό, επί τη βάσει Συνθηκών, βιώσιμο και λειτουργικό σύστημα ελέγχου εξοπλισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα χαιρετίζει την παράταση ισχύος της Συνθήκης New START. Υποστηρίζει δε σταθερά τη Συνθήκη Μη-Διασποράς Πυρηνικών Όπλων (NPT) και τους τρεις πυλώνες της (μη-διασποράς πυρηνικών, πυρηνικού αφοπλισμού και ειρηνικής χρήσης πυρηνικής ενέργειας).

Τέλος, ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης των μελών της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό και επανέλαβε την προσδοκία της χώρας μας να καταστεί πλήρες μέλος, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο παλιότερος παρατηρητής και υπογράμμισε πόσο παρωχημένο είναι να έχει καταστεί όμηρος απαράδεκτων προσκομμάτων από άλλο κράτος, λόγω δήθεν διμερών ζητημάτων.

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου