Λιβύη: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του υπουργού Εσωτερικών

- in ΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης, Φάτι Μπασάγα, μόλις που γλύτωσε από απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του, σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη χθες, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στον ίδιο. Δράστες άρχισαν να πυροβολούν την αυτοκινητοπομπή του Μπασάγα, καθώς εκινείτο στη δυτική Τρίπολη, έπειτα από μια επίσκεψη στην Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου και τα κεντρικά μιας νέας μονάδας ασφαλείας, που υπάγεται στο υπουργείο του.

Το κονβόι του Μπασάγα βρέθηκε στο στόχαστρο πυρών από θωρακισμένο όχημα, στη Ζανζούρ, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την Τρίπολη, σημείωσε το περιβάλλον του, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Η συνοδεία της Αστυνομίας που ακολουθούσε τον υπουργό ανταπέδωσε τα πυρά. Δύο δράστες συνελήφθησαν, ενώ ο τρίτος βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ο υπουργός είναι καλά”, επεσήμανε το περιβάλλον του.

Ο Μπασάγα διορίστηκε το 2018 υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη.

Διαβάστε Επίσης

Λιβύη: Συνέχεια πτήσεων ενίσχυσης των τουρκικών βάσεων

To ΥΠΕΞ αναζητά διπλωματική διέξοδο Μετά την ανάδειξή του