Μάρτιος 7, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομέρ Τσελίκ: Θα μετατρέψουμε σε εφιάλτες τα όνειρα των Ελλήνων…

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Πρόκληση ξανά από τον Τσελίκ: Θα μετατρέψουμε σε εφιάλτες τα όνειρα των Ελλήνων

Λεκτική επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ, στον απόηχο της NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, για διενέργεια ωκεανογραφικών ερευνών, στο Αιγαίο. Ο Τούρκος αξιωματούχος, αφού αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές και τόνισε πως είναι ένα σημαντικό βήμα, αμέσως μετά κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο, για τη διοργάνωση του «Φόρουμ Φιλίας».

«Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση, που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας» τόνισε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Τσελίκ επετέθη στην Ελλάδα, επειδή δεν κάλεσε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο συγκεκριμένο φόρουμ. «Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αυτά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα βήμα», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Τσελίκ επέκρινε Ελλάδα και Frontex πως «βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τούς προωθούν στην Τουρκία και η βίαια αυτή συμπεριφορά αυξάνεται».

Anadolu

Διαβάστε Επίσης

Δεν υπάρχει πάθος, που να ταράζει τόσο τη διαύγεια της κρίσης μας – όσο η οργή…!

(ΜΙΣΕΛ ΝΤΕ ΜΟΝΤΑΙΝΙ) Μέσα από την οργή, τα