Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Προσπαθούν να καλλιεργήσουν έχθρα, κατά της Άγκυρας…»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
σημαιάκια Ελλάδα ΤουρκίαΤην αντίδρασή του, στο φόρουμ Φιλίας, που διοργανώθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή επτά υπουργών Εξωτερικών χωρών της ανατολική Μεσογείου εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι κανένας μηχανισμός δεν θα έχει επιτυχία και αποτέλεσμα, αν δεν συμμετέχει σε αυτόν και η Τουρκία, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο ότι απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, στην περιοχή.

Τέλος, καλεί τις άλλες χώρες, που συμμετείχαν, να μη παίζουν τα παιχνίδια του ελληνο/ελληνοκυπριακού διδύμου, που στόχο έχει την καλλιέργεια μίσους και έχθρας κατά της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση:

«Κανένα φόρουμ, στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία, που αποτελεί χώρα-κλειδί στην περιοχή, και οι Τουρκοκύπριοι, δεν θα καταφέρει να καταστήσει δυνατή τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και επιτυχημένου μηχανισμού συνεργασίας και φιλίας.

Είναι, εντελώς, αβάσιμες οι κατηγορίες και οι συκοφαντίες, που διατυπώθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας εναντίον της χώρας μας στο τέλος της συνέντευξης Τύπου του φόρουμ, το οποίο – υποτίθεται – “δεν στόχευε καμία χώρα”. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν μία πρωτοβουλία ‘φιλίας’, όπως χαρακτηρίστηκε, παρά μία επιχείρηση συμμάχων χωρών, που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την έχθρα εναντίον της Τουρκίας.

Δεν είναι δική τους δουλειά να ανοίγουν την αγκαλιά τους σε πραξικοπηματίες, που οδήγησαν τη Λιβύη σε αστάθεια, για τις δικές τους μαξιμαλιστικές αξιώσεις και τα κοντόφθαλμα συμφέροντά τους, να επικρίνουν την ανθρώπινη και βασισμένη στο δίκαιο πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή, να προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα διάδρομο τρομοκρατίας διαιρώντας τη Συρία και το Ιράκ ή να σιωπούν για χρόνια, στην κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν.

Την ώρα, που η Τουρκία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μία ειλικρινή και μόνιμη συνεργασία στην ΑΝ. Μεσόγειο, με την πρόταση για διεξαγωγή μιας διεθνούς διάσκεψης, αυτή η στάση απέναντι στη χώρα μας είναι άκρως εχθρική, ενώ υπονομεύει παράλληλα τις προσπάθειες της ΕΕ, για τη Μεσόγειο.

Το Ελληνο/Ελληνοκυπριακό δίδυμο απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, προσπαθώντας να εμποδίσει τη θετική ατζέντα, που προσπαθεί η ΕΕ να δημιουργήσει με την Τουρκία ως υποψήφια χώρα και με το να κάνουν πολιτική, βασιζόμενοι στη βοήθεια των άλλων. Καλούμε αυτό το δίδυμο να λειτουργήσει με σύνεση και τις άλλες χώρες, που συμμετείχαν στο φόρουμ, να μη πέφτουν θύματα των παιχνιδιών των άλλων».

Διαβάστε Επίσης

Δεν υπάρχει πάθος, που να ταράζει τόσο τη διαύγεια της κρίσης μας – όσο η οργή…!

(ΜΙΣΕΛ ΝΤΕ ΜΟΝΤΑΙΝΙ) Μέσα από την οργή, τα