Τανζανία: Νόσος προκαλεί το θάνατο…

- in ΥΓΕΙΑ

«Οι ασθενείς έκαναν εμετό, με αίμα»

Η Felista Kisandu, υψηλόβαθμη ιατρική αξιωματούχος στην Chunya της Τανζανίας, κοινοποίησε πως μία άγνωστη μόλυνση, η οποία φέρεται να προκάλεσε ναυτία και εμετό με αίμα στους ανθρώπους που προσέβαλε, έκανε την εμφάνισή της στο Ifumbo, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της περιοχής.  

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης της χώρας, η οποία απομάκρυνε από τη θέση της την Felista Kisandu και παράλληλα διέψευσε τους ισχυρισμούς της. 

Η υπουργός Υγείας της Τανζανίας, Doroth Gwajima, υπεστήριξε πως η Kisandu παραβίασε τον νόμο περί δημόσιας υγείας του 2019, στον οποίον συμπεριλαμβάνονται οι ανακοινώσεις σχετικά με την εμφάνιση μιας ασθένειας. 

«Εξαιτίας αυτής της παραπληροφόρησης, η οποία έχει προκαλέσει περιττό πανικό, διατάσσω τις Αρχές να απομακρύνουν αμέσως την Kisandu και να προετοιμάσουν έρευνα εναντίον της», τόνισε η υπουργός. 

Κατά την κ. Gwajima, δεν υπάρχει απόδειξη για την εκδήλωση κάποιας ασθένειας στο Ifumbo. Την περασμένη Κυριακή, έγινε γνωστό πως 15 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη μόλυνση, ενώ περισσότεροι από 50 έχουν νοσηλευτεί.

Η υπουργός δήλωσε πως Gwajima μία ομάδα ειδικών έχει μιλήσει με κατοίκους της περιοχής και πως αυτή διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν ξαφνικοί θάνατοι 15 ανθρώπων, όπως είχε λεχθεί.

Σύμφωνα με την ίδια, τα αίτια των θανάτων και των νοσήσεων διερευνώνται.  

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Εννέα τραυματίες από πυρά, στο Ρόουντ Άιλαντ…

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη, εκ των οποίων